Wykaz
5-latek: Wykaz ze liczby x= √9−2√14 i y=√7−√2 sa rowne
√9−2√14=√k−p{l) gdzie k>=l
(√9−2√14)2=(√k−√l)2
9−2√14=k−2√k*l+l
wiec
{k+l=9
{2√k*l=2√14/2
{k+l=9
{4kl=56
{k+l=9
{kl=14
Uklad ten spelniaja liczby k=2 i l=7 lub k=7 i l=2
ale tylko druga para spelnia nasza rownosc bo k>=l wiec
√9−2√14= √7−√2 . Powinno byc OK.
18 sie 12:16
bezendu:
x=√9−2√14 y=√7−√2
√9−2√14=√(√7−√2)2
x=|√7−√2|
x=√7−√2
x=y
18 sie 12:30
5-latek: Czesc

No dobrze. Tylko ze jak pokazalem ze
√9−2√14=
√7−
√12 a TY napisales ze
√9−2√14=
√(√7−√2)2 ale zeby tak napisac to przeciez musiales wykonac jakies
obliczenia chocby na boku
18 sie 12:41
18 sie 12:47
5-latek: Probowalem CI wyslac skany zadan z indukcji ale cos nie idzie .
Moze sprobuje wieczorem
18 sie 12:51
bezendu:
Spokojnie mam ponad jeszcze 60 zadań do zrobienia z indukcji.
18 sie 12:52