Oblicz delte
Rafał: Oblicz delte
−2x2 + 7x + 45 = 0
18 sie 03:16
18 sie 06:52
5-latek: Rafal co jak co ale delte to powinienes obliczyc nawet wtedy gdy Cie ze snu wybudza .
18 sie 07:41
Hajtowy:
Δ=b
2−4ac
18 sie 10:35
Janek191:
a = − 2, b = 7 , c = 45
Podstaw do wzoru
18 sie 15:50
Rafał: no ok ale wychodzi mi coś takiego
I to ma tak wyjść czy trzeba coś jeszcze zrobić ?
18 sie 17:02
jakubs: Podałeś polecenie oblicz deltę, a Ty rozwiązałeś równanie. Samo rozwiązanie jest OK
18 sie 17:07
Janek191:
Można jeszcze pomnożyć licznik przez ( −1) i mianownik przez ( − 1) w x
1 i w x
2
18 sie 17:07
Rafał: W sumie to racja mój błąd.
Bo właśnie myślałem, że to rozwiązanie jest złe więc dzięki za pomoc ^^
18 sie 17:15
lwg: Rafał leci w gumę. Chce tej drugiej delty. x2 − 3,5x − 22,5 = 0. Rafał ma 22,5 cm, ale nie
wie, co zrobić z łbem, jak roczne prosie.
18 sie 17:50
lwg: To Ja Ci Rafale odpowiadam. Masz rąbać, rąbać, rąbać i jeszcze raz rąba, ale wiedzę − i tylko
wiedzę. Gdy już ją posiądziesz, to same female będą się pchały na Twoje przysmaki.
18 sie 17:56
jakubs: Panie Leszku, proponuję kubeł zimnej wody zanim Pan coś napisze na forum.
18 sie 17:59