wielki wstyd
PIter23: (
m−34)*
12=−1 nie moge rozwiazac wstyd mi
17 sie 16:11
Kacper: to próbuj
17 sie 16:16
PIter23: probowalem i lipa
17 sie 16:17
17 sie 16:17
5-latek: | (m−3)*1 | |
| =−1 tak jakbys mnozyl ulamki |
| 4*2 | |
| m−3 | |
| =−1 mnozymy obie strony rownania przez 8 i mamy |
| 8 | |
m−3=−1*8 a dalej pewnie juz wiesz
17 sie 16:19
PIter23: m−32=−1
⇒m−3=−2⇒m=1 ale w odpowiedziach co inego
17 sie 16:20
PIter23: oks Danke
17 sie 16:21
5-latek: Upss
17 sie 16:22
PIter23: (m−34+1)*12=−1
m−38+12=−1
m−3+48=−1
m+18=−1
m+1=−8
m=−9
chyba dobrzee ?
17 sie 16:35
jakubs: Dobrze
17 sie 16:37
jakubs: Mogłeś również zrobić tak, żeby nie sprowadzać do wspólnego mianownika
m−3=−12 |+3
m=−9
17 sie 16:41