matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
amy123:
Jeśli a
2
+ 5b
2
= 2√5ab ,to : A.a=
√
5
i b=
√
5
B.a=2 i b=5 C.a=
√
5
{b} D.b=
1
5
a
8 lip 12:50
Kaja:
a
2
−2
√
5
ab+(
√
5
b)2=0 (a−
√
5
b)
2
=0 a−
√
5
b=0 a=
√
5
b C.
8 lip 12:54
daras:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
8 lip 13:34