oblicz
amy123: Oblicz 3√2 1027 − (34)−1 : (−1,2)2
7 lip 19:29
7 lip 19:30
sushi_ gg6397228:
| | 10 | | ... | |
najpierw zamien 2 |
| = |
| |
| | 27 | | 27 | |
potem policz pierwiastek 3−ego stopnia
7 lip 19:31
5-latek: ma byc tak ?
| | 10 | | 3 | |
3√2* |
| −( |
| )−1:(−1,2)2 |
| | 27 | | 4 | |
7 lip 19:33
7 lip 19:38
5-latek: | | 10 | |
Tylko nie mow ze nie umiesz zamienic 2 |
| na ulamek zwykly |
| | 27 | |
7 lip 19:54
ula:
| | 10 | | 64 | | 3 | | 4 | |
3√2 |
| = 3√ |
| = ..... i ( |
| )−1= |
| |
| | 27 | | 27 | | 4 | | 3 | |
dokończ ..........
Odp:
0
7 lip 20:00