matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jerey:
granica, niech ktos rzuci okiem, bo nie jestem pewny wyniku:
2
3n+2
+6
n−2
+3
lim
n→
∞
=
8
n+2
+4
n−1
+2
2n+3
2
3n
*2
2
+6
n
*6
−2
+3
lim
n→
∞
=
8
n
*8
2
+4
n
*4
−1
+2
2n
*2
3
8
n
*4+6
n
*6
−2
+3
lim
n→
∞
=
8
n
*64+4
n
*4
−1
+4
n
*8
6
n
*6
−2
3
8
n
(4+
+
)
8
n
8
n
lim
n→
∞
=
4
n
*4
−1
4
n
*8
8
n
(64+
+
)
8
n
8
n
6
3
4
4
lim
n→
∞
U{4+(
)
n
*6
−2
+
}{64+(
)
n
*4{−1}+(
)
n
*
8
8
n
8
8
4
1
8}=
=
?
64
16
2 lip 21:28
ICSP:
wynik
2 lip 21:33
jerey:
dobra, dzieki
2 lip 21:34
jerey:
https://matematykaszkolna.pl/forum/254938.html
zajrzy ktoś tu? mam problem z 2 przykładem
2 lip 21:35