matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinatoryka
marianek:
w kwiaciarni sa trzy gatunki kwiatow. ile roznych bukietów mozna utwotzyc z dziesieciu kwiatow
22 cze 14:11
Mila:
Rozumiem, że każdy bukiet składa się z 10 kwiatów, lecz różnie są dobrane gatunki kwiatów.
10+3−1
3−1
12
2
=
=6*11=66
22 cze 18:58
daras:
https://matematykaszkolna.pl/forum/252098.html
22 cze 20:16
Mila:
22 cze 23:01