hmmm
kaśka: miara kąta rozwartego równoległoboku jest o74 stopnie większa od miary kąta ostrego. znajdz
miary kątów tego równoległoboku
20 cze 19:58
sushi_ gg6397228:
i czekasz na gotowca ?
20 cze 20:12
kaśka: nie− bo dobrze wiesz że już wakacje dlatego teraz że mata mi nie idzie chcę się uczyć na
przykładach bo nie chcę dać zaś plamy po wakacjach−według rozwiązań szybciej mi to do głowy
wchodzi
20 cze 20:16
sushi_ gg6397228:
no to zapisz, co zaproponujesz
20 cze 20:20
20 cze 20:26
kaśka: czyli to tak się pisze i nic więcej?
a+(a+74 stopnie)=180 stopnie ⇔2a=106 stopni⇔a=53st.
odp.kąty ostre równoległoboku mają po 53 st. a rozwarte po 53st+74st=127st
20 cze 20:45
sushi_ gg6397228:
tak + rysunek
20 cze 20:49
kaśka: aha wielkie dziękuję teraz będę to rozkminiać mam sporo czasu zrobię sobie parę innych zadań
jakby co to poproszę o pomoc bądz sprawdzenie za jakiś czas
20 cze 21:03