matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xxxxxxxx
ala:
rozwiążcie mi to−taki przykład podaję W(x)=4xdo czwartej−4xdo trzeciej+3xdo drugiej
19 cze 13:42
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/254168.html
19 cze 14:17
Janek191:
W(x) = 4 x
4
− 4 x
3
+ 3 x
2
= x
2
*( 4 x
2
− 4x + 3) bo Δ = (−4)
2
− 4*4*3 = 16 − 48 < 0
19 cze 15:08