funkcja zmiennej
xyz: proszę o rozwiązanie równania f(x)=1/2 x4 +x w punkcie x 0 =1
14 cze 21:50
14 cze 21:52
Mila:
Źle napisałeś treść.
Chyba chodzi o wartość pochodnej dla x=1?
14 cze 22:45
xyz: tak
15 cze 10:00
xyz: 2.zadanie znaleźć styczna do wykresu funkcji
f(x)= 2x
3 w punkcie 3
z góry dziękuje

!
15 cze 10:29
5-latek: Proszse sobie nie robic zartow
| | 1 | |
czy naprawde nie umiesz policzyc pochodnej z f(x)= |
| x4+x? |
| | 2 | |
To zobacz na wzory i ile wynosi pochodna z (x
n)' ? i (x)'
15 cze 10:29
15 cze 10:30