34. Podaj wzór na sume n początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego , nastepnie
Misia1555: 34.
Podaj wzór na sume n początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego , nastepnie oblicz sumę 15
poczatkowych wyrazów ciągu arytmetycznego , w którym a1 = −3 ,r = 4
13 cze 23:41
13 cze 23:50
Hajtowy: Powiem więcej niż
Lukas
264 i znajdziesz wszystko
13 cze 23:51
jakubs: Misia, kotku lenistwo to pierwszys stopien do piekła. Bierz się za zadanka, bo bedzie ciezko
13 cze 23:53
Hajtowy:
a
n=−3+(n−1)*4
a
n=−3(4n−4)
a
n=−12n+12
Teraz podstaw do sumy...
| | a1+an | |
Sn= |
| *n  |
| | 2 | |
13 cze 23:54
Lukas:
A po co ma zdać ? Za dużo już w PL magistrów...
13 cze 23:56
Misia1555: to nie dla mnie te zadania.
13 cze 23:57
jakubs: Jasne, jasne ..
13 cze 23:59
Hajtowy: To po co je wrzucasz? Rozwiąż je skoro nie są dla Ciebie a ktoś potrzebuje pomocy.
Jak potrzebuje to niech sam prosi

A najlepiej to albo korepetycje albo w końcu wziąć się do nauki.
13 cze 23:59
Lukas:
Ciekawe czy są tam smoki też ?
14 cze 00:00
Misia1555: robie to dla starszej osoby ktora chodzi zaocznie .. i jutro ma egzamin z matmy.
14 cze 00:00
Hajtowy: " robie to dla starszej osoby " jak narazie to My robimy
14 cze 00:01
Lukas:
Hah, i co myślisz, że jak Ty jej spiszesz z neta to jej coś to da ? Dostanie inne przykłady i
koniec
Dwa i tak nikt Ci nie ufa
14 cze 00:02
jakubs: Zaocznie chyba do liceum..
Jeżeli takie coś jest na studiach to ja jestem księdzem
14 cze 00:04
Misia1555: kurwa mowie chyba ze zaocznie

nic nie napisalam ze "na studiach"
14 cze 00:07
jakubs: Nie przeklinaj, bo to nie ładnie. Jak ktoś jest zainteresowany niech sam napisze o pomoc, nikt
tu gotowców za free dawał nie będzie, bo nie taka jest idea tego forum.
14 cze 00:10