rozwiaz rownania
wiktor: x+2x−3=0
x−2x=0
13 cze 20:13
Lukas:
Takiego równania nie umiem..
13 cze 20:14
wiktor: to jest x kw+2x−3=0
13 cze 20:17
wiktor: xkw−2x=0
13 cze 20:18
Lukas:
delta
13 cze 20:18
wiktor: nie wiem jak zrobic 2 przy x
13 cze 20:19
5-latek: Glowa na lewo i masz tam < wpisz a otrzymasz > to jedno
Drugie to ze to jest zwyklae rownanie kwadratowe i takowe powinienes umiec rozwiazac (zobacz do
ksiazki
13 cze 20:47
5-latek: Wiktor .
Mozesz nie umiec rozwiazywac zdan typu . dany parametr , czy np wyznacz wspolczyniki a b ic
ale rozwiazywac rownania kwadratowe musisz po prostu umiec . wiec wez sie powaznie do
rozwiazywania
13 cze 20:56
misio:
x2+2x−3=0
(x−1)(x+3)=0
x=1 lub x= −3
13 cze 22:04
Hajtowy:
x2+2x−3=0
x=1 v x=−3
13 cze 22:44
13 cze 23:36
Hajtowy:
Albo znasz mały sposób na równania kwadratowe...
Tak jak w tym przypadku
a=1
b=2
c=−3
13 cze 23:49