BARDZO PILNE !
Gracjan: Bardzo pilne! Na jutro godzinę ósmą potrzebuje mieć to zadanie zrobione inaczej nie zaliczę
roku, szukam wśród znajomych ale nikt nie chce mi pomóc

Kąt Ostry Rombu Ma Miarę 60 stopni.
Jaką długośćma jego bok, jeżeli pole powierzchni P= 18{3} cm
2
dla wszystkich, którzy powiedzą, że się obudziłem w porę, powiem tylko, że wróciłem dopiero z
holandii i zaliczam wszystko w ciągu 2 dni... będę bardzo wdzięczny pozdrawiam!
13 cze 18:28
daras: a co jeszcze zaliczasz?
13 cze 18:30
13 cze 18:30
Gracjan: właśnie piszę anglielski, czeka mnie jeszcze wos i polski.
bardzo bym prosił o rozwiązanie, bo matematyka, nawet ta prosta to moja kula u nogi porażka, a
nawet nie mam czasu tego liczyć :S z chęcią postawiłbym piwo za to, gdyby była taka
możliwość...
13 cze 18:34
daras: dzisiaj nie piję
13 cze 18:47
Piotr 10: Te zadanie jest pod wzor
P=a2sinα
α=600
P=18√3
13 cze 18:49
Gracjan: aha... xd Panowie, na prawdę nie orientuje się ni chu chu, a czas się kurczy, bardzo bym
prosił, bardzo.
daras, ja też nie pije, w ogóle.
13 cze 19:07
daras: to dziwny jesteś
13 cze 19:10
Piotr 10: Sorry, ale jeśli nie umiesz podstawic pod wzor, to lepiej daj sobie spokoj. Za rok nadrobisz
zaleglosci
13 cze 19:11
Gracjan: dzięki za pomoc.
13 cze 19:12
WW: Kolejny obrażony bo nie dało mu się gotowca
13 cze 19:15
Gracjan: narazie piszę angleiski, może o 3 zacznę tą matme, pozdro kolego.
13 cze 19:17
daras: o 3 w nocy
13 cze 19:25
Nieznajomy : WW : postaw się w jego sytuacji mądralo . Gracjan o 3 w nocy ? Chyba oszalałeś bierz się za
naukę teraz
13 cze 19:39
Gracjan: tak o 3 bo muszę najpierw skończyć inne prace prawda ? to nie są tematy na 1 stronę tylko każdy
na kilka. nie ważne, ktoś się nademną ulitował i mam gotowe zadanie, tylko przepisać. sam
robiłbym je chyba do rana, koleżance zajęło to prawie godzinę, a ja jestem totalnym laikiem
jeżeli chodzi o matematykę, zawsze interesowały mnie języki obce, biologia i sport,
pozdrawiam.
13 cze 22:17
jasiek:
a − dł. boku tego rombu, a>0
| | √3 | |
P=a2*sin600 , sin600= |
| |
| | 2 | |
a
2=36
a=6 cm
13 cze 22:29
Gracjan: cholera, mam 3 różne rozwiązania tego zadania
13 cze 22:39
daras: no widzisz,jakbyś rozwiązał je sam to byś maił tylko JEDNOv
14 cze 10:36