Ciągi
Halp me plox: Oblicz sumę dziesięciu początkowych wyrazów ciągu geometrycznego −1/3 , 1/6 , ...
Wyszło mi S10= −1/3 * 1− (1/2 )10 przez 1−1/2 = 682
ale coś to raczej nie pasuje ...
12 cze 22:32
sushi_ gg6397228:
jak nie umiesz liczyc ze wzoru to na piechote
a1=..
a2=...
a3=...
..
a9=...
a10=...
12 cze 22:36
Halp me plox: Właśnie to ostatnie zadanie, niby najtrudniejsze. Zależy mi na wzorze bo liczę już 3 raz i nie
chce mi wyjść taki wynik jak wychodzi na piechotę. 1/1536
12 cze 22:40
sushi_ gg6397228:
q=....
i trzeba zapisac porzadnie, a nie takie bazgroły
12 cze 22:45
13 cze 21:13