Obliczanie ciągu
Humany: Oblicz sumę dziesięciu początkowych wyrazów ciągu geometrycznego −1/3 , 1/6 , ...
Wyliczy ktoś? Liczę to już 10 raz i za każdym razem inny wynik...
12 cze 23:47
sushi_ gg6397228:
to jeszcze zmień 10 razy nick i założ 10 wątków
12 cze 23:49
Humany: No bo jak na razie nikt tego nie wyliczył, a potrzeba mi to do rana. Sam nic nie zmajstruje,
najbliższe co wyszło to − 682 przez 1024. Mógłbyś to sprawdzić chociaż? Byłbym wdzięczny.
12 cze 23:52
12 cze 23:54
sushi_ gg6397228:
prosilem o zapisanie porzadnie na komputerze i 2 godziny cisza w eterze
12 cze 23:55
Mila:
| | −1 | | 2 | | 1 | | 2 | | 1023 | | 2 | | 341 | |
= |
| * |
| *(1− |
| )=− |
| * |
| =− |
| * |
| = |
| | 3 | | 3 | | 1024 | | 9 | | 1024 | | 3 | | 1024 | |
13 cze 00:06