symetralne trójkąta
Marcin: Napisz równanie symetralnych trójkąta o wierzchołkach A=(−1,−1), B=(4,1), C=(6,−9). Wyniki
jakie miwyszły to:
symetralna na boku AB−> y=−3/2x+9/4
sym na boku BC−> y=1/5x−5
sym na boku AC−> y=7/8x−5 35/40
Dobrze zrobiłem.
Proszę o pomoc.
11 cze 22:37
sushi_ gg6397228:
takim zapisem zmuszasz inne osoby do policzenia zadania;
napisz obliczenia to bedzie szybciej z odp
11 cze 22:38
11 cze 22:46
Maslanek: AB=[5,2]
| | 5 | |
prostopadły do AB: AB+ = [−2, 5]. Stąd y=( |
| ,1)+k(−2,5) −−> coś nie tak |
| | 2 | |
BC=[2,−10]
prostopadły do BC: BC+ = [10, 2]. Stąd y=(1, −5)+k(5, 1) −−> coś nie tak?
AC=[7, −8]
| | 7 | |
prostopadły do AC: AC+ = [8, 7]. Stąd y=( |
| , −4)+k(8, 7) −−> coś nie tak?  |
| | 2 | |
Jeśli ja robię błędy, to prosze o poprawę

Jeśli Ty, to sprawdź, czy zrobiłaś dobrze i daj znać

Jeśli są błędy u Ciebie, to nieznaczne
(do dokładności znaków i wyrazów wolnych)
11 cze 22:46
11 cze 22:46