logrytmy-równanie
plokm: rozwiązać równanie:
log(x−5)2+log(x+6)2=2
11 cze 19:40
sushi_ gg6397228:
wzór znasz ?
11 cze 19:44
11 cze 19:44
plokm: to ok (znam)tylko coś nie wychodzi mi dalej
11 cze 19:47
5-latek: To napisz do miejsca gdzie masz problem
11 cze 19:51
plokm: log(x−5)2*(x+6)2=log100
11 cze 19:59
plokm: potem opuszczam log i wtedy zaczyna się problem gdy juz zrobię w.skróconego mnożenia
11 cze 20:01
plokm: x4−2x3−59x2−60x+800=0
chyba że myle się w obliczeniach po drodze
11 cze 20:02
plokm: x4−2x3−59x2−60x+800=0
chyba że myle się w obliczeniach po drodze
11 cze 20:03
bezendu:
A gdzie dziedzina ?
11 cze 20:03
plokm: dziedzina dziedziną o to z x4... trzeba rozwiązać
11 cze 20:05