geometria analityczna
kaja20: Punkt S=(−4,7) jest srodek odcinka PQ, gdzie Q=(17,12). Oblicz współrzędne punktu P
11 cze 13:45
11 cze 13:46
kaja20: jak mam obliczyc ten punkt P bo nie moge dojść do tego
11 cze 13:50
mietek: w tym wieku masz problem z dochodzeniem?
11 cze 13:53
J:
| | 17 + x | | 12 + y | |
−4 = |
| , 7 = |
| |
| | 2 | | 2 | |
11 cze 13:54
kaja20: nie mam problemu z dochodzeniem bo nowe zycie jest w drodze

MIECIU
11 cze 13:55
kaja20: juz rozumiem
11 cze 13:57
kaja20: zamiast tego x i y mam wstawic te −4 i 7
11 cze 14:00
J: Nie ... masz obliczyć x i y
11 cze 14:05
kaja20: jak
11 cze 14:08
11 cze 14:10
J: Nie potrafisz rozwiązać prostych równań z postu 13:54 ?
11 cze 14:11
kaja20: jak widacz mam problem
11 cze 14:12
J: Chyba żartujesz ...
11 cze 14:15
kaja20: jak widacznie, to sie nazywa zawalenie szkoly...
11 cze 14:16
J: To jest KATASTROFA !
11 cze 14:17
kaja20: ...
11 cze 14:18
J: A potrafisz obliczyć x z równania : − 8 = 17 + x ?
11 cze 14:19
mietek: czyli wolałaś dochodzić niż się uczyć matematyki?
11 cze 14:27