Krzywe
Dawid: 1. 5x
2 +4xy + 8y
2 −36x −56y +80 = 0
a) co to jest za krzywa?
b) sprowadzic do postaci kanonicznej
c) określić wektor przesuniecia i kąt obrotu krzywej kanonicznej
2. 4x
2 −12xy + 9y
2 +20x −30y −11 = 0
a) sklasyfikuj co to jest za krzywa
Z góry wielkie dzieki
10 cze 18:38
Eta:
2/ (2x−3y+11)(2x−3y−1)=0 −−− dwie proste równoległe o równaniach
2x−3y+11=0 i 2x−3y−1=0
10 cze 19:07
Dawid: co jest zle?
10 cze 19:14
Dawid: dzięki Eta, a ktoś wie moze jak zrobić 1 zadanie?
10 cze 19:17
Eta: Tak samo
10 cze 19:20
Dawid: a tą postać kanoniczna jak sie liczy?
10 cze 19:43
10 cze 19:45
Dawid: ale postać kanoniczną prostej chyba liczy się inaczej?
10 cze 19:49
Dawid: krzywej*
10 cze 19:49