matematykaszkolna.pl
e^x Renata: Witajcie. Może mi ktoś wyjaśnić jak rysowac funkce które zawierają ex np. f(x,y)=ln(ex−y+1) Wyznaczamy ex−y+1>0 y<ex+1 i jak sie rysuje te ex ? emotka
10 cze 11:54
wredulus_pospolitus: bzduuuura ! f(x,y) <−−− funkcja DWÓCH ZMIENNYCH ... rysujemy ta funkcję w 3D (3 wymiarach)
10 cze 12:05
wredulus_pospolitus: a co do samego wykresy f(x) = ex ... to w liceum miałaś coś takiego jak 'funkcja wykładnicza': https://matematykaszkolna.pl/strona/187.html
10 cze 12:06
Renata: wreduluspospolitus na wykładach tak mieliśmy przedstawione to piszeemotka
10 cze 12:17
wredulus_pospolitus: to co wyznaczasz moja droga to nie jest wykres funkcji f(x,y) tylko wyznaczasz DZIEDZINĘ tejże funkcji nawet nie wiesz co masz zrobić ... ehhh −−−− powodzenia w kampanii wrześniowej
10 cze 12:21
zawodus: Oby nie była tak tragiczna jak ta w 1939 roku...
10 cze 12:37
Renata: powodzenia w kampanii wrześniowej to sobie mogłeś darować, nie każdy jest w wszystkim mocny, no chyba że Ty
10 cze 12:38
zawodus: A ty myślałaś, że pójdziesz na studia i dasz sobie radę bez podstawowej wiedzy?
10 cze 12:41
Renata: no z innych przedmiotów mi idzie bardzo dobrze, pierwszą część mtematyki jakoś zdałam bez poprawki, druga też pójdzie emotka obiecuje Ci kochanie emotka
10 cze 12:43