Pole trojkata rownobocznego ma 12cm. oblicz bok trojkata
paula: Pole trojkata rownobocznego ma 12cm. oblicz bok trojkata .prosze o pomoc
9 cze 23:01
9 cze 23:01
Hugo: jest taki magiczny wzór

związany z tr równobocznym
P= a
2V3/4
9 cze 23:02
sushi_ gg6397228:
jak takie coś udowodnisz POLE TRÓJKĄTA MA 12CM, to dostaniesz MEDAL FIELDS'A
9 cze 23:03
paula: bylabym wdzieczna jezeli by mi ktos to rozwiazal
9 cze 23:03
Eta:
P=12cm2
9 cze 23:04
jakubs: Jak pole może mieć 12 cm ?
9 cze 23:04
paula: sorka zjadlam kwadratowych
9 cze 23:07
5-latek: Czepiacie sie takiego szczegolu

Coz to jest w obliczu tego ze nie wie jak policzyc
9 cze 23:07
Zeus:
Do niejakiego Hugo.
P = a
2 * V * 3/4 − co to za magiczny wzór?. Ja znam na pole trójkąta równobocznego
| | a2√3 | |
taki wzór P = |
| , ale to jest inny wzór od Twojego magicznego wzoru. |
| | 4 | |
9 cze 23:11
paula: P=12
P = (a² * √3)/4
(a² * √3)/4 = 12 . . . . . | *4
a² * √3 = 48 . . . . . | :√3
a² = 48/√3 . . . . . | √
a = 48∛3
dobrze jest ?
9 cze 23:12
Eta:
Hugo wrócił od okulisty ...........za słabe okulary dostał
9 cze 23:13
Eta:
a2*√3= 48 /*√3
3a2= 48√3
a2= 16√3 , a>0 ⇒ a= 44√3
9 cze 23:15
paula: dziekuje Eta
9 cze 23:17
5-latek: | | 48 | | 48√3 | |
a2= |
| = |
| = 16√3 to a= √16√3 to a=4√3 |
| | √3 | | 3 | |
skad u Ciebie pierwiastek stopnia trzeciego ?
9 cze 23:18
5-latek: poprawka a=44√3
9 cze 23:19
paula: oki oki juz wiem, załapałam
9 cze 23:19
5-latek: bo √16√3= √16*√√3=4*4√3
9 cze 23:22
Zeus:

h = a
√3
a*a
√3 = 12
a
2 = 4
√3
a = 2
4√3
2a = 4
4√3
9 cze 23:23
paula: dziekuje wam bardzo
9 cze 23:25