matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Blue:
Czy mógłby mi ktoś podać stronę z wartościami pochodnych od funkcji trygonometrycznych sin, cos, tg, ctg
8 cze 14:39
razor:
(sinx)' = cosx (cosx)' = −sinx
1
(tgx)' =
cos
2
x
1
(ctgx)' = −
sin
2
x
8 cze 14:41
Blue:
Dzięki
8 cze 22:07
sushi_ gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
8 cze 22:10