matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz równanie prostej.
Staf:
Wyznacz równanie prostej k
1
i k
2
odpowiednio równoległej i prostopadłej do prostej " l " i przechodzącej przez punkt A. a) l : y=1/2x A=(1,2) b) l : y=−2x−4 A=(2,−1) c) l : y=3/2x A=(2,4)
8 cze 08:52
ZKZ:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
zapoznaj sie z tym (zauwaz ze to wszystko co tu masz to masz w ksiazce
8 cze 09:03