| 2 | ||
kuli białej = | ||
| 3 |
| 1 | 1 | |||
czarnej = | w rozwiązani podanym w linku jest | |||
| 3 | 2 |
| 1 | ||
kuli białej = | ||
| 4 |
| 3 | ||
czarnej= | ||
| 4 |
| 1 | 2 | 1 | ||||
skąd się wzięło to | * ( | + | ) =11/24 ![]() | |||
| 2 | 3 | 4 |
Przebieg doświadczenia losowego na drzewku.
w III etapie losujesz jedną z dwóch kul z układu (BB lub BC lub CB lub CC)
| 2 | 1 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | |||||||||||
P(B)= | * | *1+ | * | * | + | * | * | + | * | *0= | ||||||||||
| 3 | 4 | 3 | 4 | 2 | 3 | 4 | 2 | 3 | 4 |
| 11 | |
| 24 |
Na Ciebie zawsze można liczyć