pomożecie?
Merry: Rozwiąż trójkąt prostokątny, którego krótsza przyprostokątna ma długość 7, a przeciwprostokątna
ma długość 14
6 cze 20:36
Lukas:
Tw,Pitagorasa
6 cze 20:56
Eta:
| | 7 | | 1 | |
sinα= |
| = |
| ⇒ α=.... to β= 90o−α=.... |
| | 14 | | 2 | |
b>0
b
2=14
2−7
2 ⇒ b=...........
6 cze 20:58
Merry: nie ogarniam tego....
6 cze 21:10
Eta:
No to masz problem........ poprawka na wakacje dobrze Ci zrobi( powtórzysz materiał)
6 cze 21:14
Merry: pewnie.........................................
6 cze 21:15
6 cze 21:16