matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Twierdzenie sinusów i cosinusów.
mentosik:
8
√
3
Boki trójkąta ABC mają długości: |AC|=|BC|=
, |AB|= 8 Oblicz:
3
a) Miarę największego kąta trójkąta ABC b) Długość środkowej poprowadzonej z wierzchołka B.
5 cze 20:53
Lukas:
https://matematykaszkolna.pl/strona/543.html
5 cze 20:55