błagam o pomoc
Dominika: Wyznacz równanie symetralnej odc. o koncach A i B gdy:a) A=(−4;−2) i
wyznacz równanie symetralnej odc. o koncach A i B gdy:
a) A=(−4;−2) i B=(2;6) b) A= (−2;−5) i B=(5;3)
Rozwiaż:
a) cos x=1/2 b) tg x= tg 2x/3 c) six x > 1/2 dla x∈ <−2pi;2pi> d) tg mniejsz lub równe 1 dla
x∈<−2x;2pi>
wiedzac, ze proste Ac i BD przedstawione na rysunku sa równoległe oraz
a) IOAI=4 IABI=8 IACI=2 oblicz IBDI
b)IOBI=12 IOAI=3 IBDI=8 oblicz IACI
c) ICDI=1 IACI=2 IBDI=3 oblicz IODI
5 cze 14:55
5 cze 15:02
mika: Wyznacz równanie symetralnej odc. o koncach A i B gdy:a) A=(−4;−2) i wyznacz równanie
symetralnej odc. o koncach A i B gdy: a) A=(−4;−2) i B=(2;6) b) A= (−2;−5) i B=(5;3) Rozwiaż:
a) cos x=1/2 b) tg x= tg 2x/3 c) six x > 1/2 dla x∈ <−2pi;2pi> d) tg mniejsz lub równe 1 dla
x∈<−2x;2pi> wiedzac, ze proste Ac i BD przedstawione na rysunku sa równoległe oraz a) IOAI=4
IABI=8 IACI=2 oblicz IBDI b)IOBI=12 IOAI=3 IBDI=8 oblicz IACI c) ICDI=1 IACI=2 IBDI=3 oblicz
IODI
6 cze 08:41