oblicz
armek: log2log3 81
log1/3log2 8
log1/9log4 64
log3/2log25 125
dziękuję
4 cze 22:09
jakubs: Może trochę własnego wkładu.
4 cze 22:10
Lukas:
a) 2
b)−1
c)−0,5
d) 1
4 cze 22:11
armek: to ostanie jak jest rozwiązane, bo tamto zrozumiałem, ale z ostatnim mam problem.. można prosić
o rozpisanie ?
4 cze 22:15
armek: Proszę o odpowiedź
4 cze 22:19
Lukas:
log25125=1,5
log1,51,5=1
4 cze 22:20
sushi_ gg6397228:
jest beznadziejny zapis do ostatniego
4 cze 22:21
armek: log3/2 log25 125 teraz dobrze
4 cze 22:28
armek: miało być log25 125
4 cze 22:29
sushi_ gg6397228:
log3/2 (log25 125 )
4 cze 22:29
armek: tak teraz elegancko.. Jak to rozpisać ?
4 cze 22:30
Eta:
| | 3 | | 3 | |
d) log25125= log52(53)= |
| *log55= |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | 3 | |
log3/2log25125= log3/2( |
| )=1 |
| | 2 | |
4 cze 22:33
4 cze 22:34
armek: dziękuję serdecznie za uwagę i poświęcenie czasu.
4 cze 22:41