matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc :)
głupol :
Czy mógłby mi ktoś pomóc
, bo nie mogę dojść jak to policzyć
3
Obl. cztery początkowe wyrazy ciągu geometrycznego (an), w którym a
5
= −
i iloraz
128
1
g=
2
4 cze 20:55
jakubs:
a
1
*q
4
=a
5
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
4 cze 20:57