matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
aga:
rozwiąż równania sin x= pierwiastek3/2
4 cze 19:54
Kaja:
π
2
x=
+2kπ lub x=
π+2kπ, k∊C
3
3
4 cze 19:55
daras:
a samemu niełaska
https://matematykaszkolna.pl/strona/1578.html
4 cze 19:55
AS:
Według mnie,brak rozwiązania,bo 3/2 = 1.5 > 1
4 cze 20:06
Kaja:
√
3
ale tam miał być pierwiastek. potraktowałam to jako
2
4 cze 20:07