??
helpme: Posługując się wykresami odpowiednio dobranych funkcji rozwiąż nierówność;
a) |x|≥ 12x+3
3 cze 19:48
Saizou :
y=lxl
y=12x+3
i kiedy niebieski wykres jest niżej niż czerwony ?
3 cze 19:50
wredulus:
1) narysuj y=x
2) narysuj y = |x| (co zrobisz z poprzednim wykresem aby to otrzymać?)
4) zaznacz kiedy wykres z (2) 'daje większe wartości (wykres jest 'wyżej') od wykresu (3)
koooniec
3 cze 19:51
Eta:
x∊........................
3 cze 19:52
Eta:
3 cze 19:53
Eta:
Panowie idźcie na ..........
randkę
3 cze 19:54
Saizou :
ale się kielczysz

czemu mi podkreśla kielczyć się
3 cze 19:54
wredulus:
Z Tobą Etuś ... zawsze, wszędzie i o każdej porze ... pod warunkiem, że będzie słoneczko
świecić, do parku i będzie to wieczorkiem
3 cze 19:55
helpme: a jak będzie dla x2<x+2 ?
3 cze 19:57
Eta:
Hehe .... ale musisz zmienić nick ( bo mnie odstrasza !... a do tego wieczorem?
3 cze 19:58
3 cze 19:58
wredulus:
x2<x+2 <=> x2−x−2 < 0 <−−− parabola ... rysujesz
3 cze 19:59
wredulus:
toć wieczorem a nie nocą

w nocy to ja śpię
3 cze 20:00
wredulus:
a wieczorem = nie trzeba na obiad zabrać ... słoneczko już tak nie praży
3 cze 20:00
Eta:

x
2−x−2<0
(x−2)(x+1)<0 ⇒
x∊....................
3 cze 20:00
Eta:
wredulus− sknerulus pospolitus
3 cze 20:02
wredulus:

nie da się ukryć ... Sknerus McKwacz był moim wielkim wzorem z młodzieńczych lat
3 cze 20:03