matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
m
ja:
w ciągu geometrycznym (a
n
) dane są a
1
=36 i a
2
=18 oblicz a
4
3 cze 15:38
J:
a
2
1
q =
=
, a
4
= a
1
*q
3
= .....
a
1
2
3 cze 15:44
Janek191:
a
2
: a
1
= q a
4
= a
1
*q
3
3 cze 15:45
daras:
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
3 cze 15:48