Wielomiany - sprawdzian.
tentyp: 1. Rozwiąż równianie.
a. (4x2 − 8x + 6)(4x2 − 8x)(−8x + 6) = 0
b. 15x5 − 10x4 − 6x + 4 = 0
c. 1/2x3 − 5x2 + x = 0
2. Rozwiąż nierówność.
a. (3 − x)(x2 + 8x + 16) ≤ 0
b. −2x3 + x2 +18x − 9 > 0
3. Wykonaj potęgowanie.
a. (3x3)3 =
b. (x − 3)3 =
c. (2 + 2 √2 x)2 =
2 cze 22:58
Marcin: Wszystkie mamy rozwiązać?
2 cze 23:02
tentyp: Jeśli jest taka możliwość to poprosiłbym, każde rozwiązanie w wielkim stopniu mi pomoże.
2 cze 23:03
Marcin:
1.
a) Przyrównaj każdy nawias do zera.
| | 2 | |
b) |
| jest pierwiastkiem. Pobaw się w grupowanie. |
| | 3 | |
c) x przed nawias i próbuj dalej.

Nie wiem czy czekasz na pomoc czy rozwiązanie.
2 cze 23:08
zawodus: A wcześniej co robiłeś?
2 cze 23:09
tentyp: Na dniach z tego będę zaczerpywał się korepetycji, poświęcając na naukę właśnie tego dużo
czasu, jednak teraz potrzebuję rozwiązania. :x
dzięki jednak za instrukcję, spróbuje z tym coś pokombinować.
2 cze 23:11
Marcin: No to spróbuj sam, tak się najlepiej uczy
2 cze 23:13
2 cze 23:14
2 cze 23:15
tentyp: jutro mam z tego zaliczenie anyway. :x
2 cze 23:24
Marcin: A co już zrobiłeś? Tak anyway
2 cze 23:28