matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
mati :
s10=? jeśli an=2n+3
2 cze 16:07
jakubs:
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
a
1
=2*1+3=5 S
10
=?
2 cze 16:08
J:
a
1
= ? a
10
= ?
a
1
+ a
10
S
10
=
*10
2
2 cze 16:09