roenanie
hfb: X−2=−x2+3x
2 cze 09:25
J: Najpierw zapisz porządnie.
2 cze 09:25
hfb: Rownanie x−2=−x2+3x
2 cze 09:28
J: I masz jakiś pomysł ?
2 cze 09:28
nissan 2.0.TD: pewnie ma byc x−2=−x2+3x
teraz wszystko na lewa strone i przyrownaj do zera (dostaniesz rownanie kwadratowe
2 cze 09:29
hfb: Nie mozesz rozwiazac ?
2 cze 09:29
Piotr 10: A co sprawdzian masz
2 cze 09:30
J: A może coś sam od siebie ?
2 cze 09:30
nissan 2.0.TD: Oczywiscie ze moge ale tego nie zrobie bo to Ty masz umiec takie rownania rozwiazywac
2 cze 09:30
hfb: Wyjdzie 2x−2+x2=0 ?
2 cze 09:31
Piotr 10: niestety nie
2 cze 09:31
hfb: A ile powiedzcie
2 cze 09:32
J: Tajemnica ...
2 cze 09:33
Piotr 10: Jak przenosisz na druga stronę to zmieniasz znak chyba, nie.. ?
2 cze 09:33
nissan 2.0.TD: jak przenosimy na druga strone to co robimy ze znakiem ?
2 cze 09:33
hfb: To zmienilem
2 cze 09:36
Piotr 10: x − 2 = − x2 + 3x
Przenoszę na lewą stronę UWAGA
x − 2 + x2 − 3 x = 0
I teraz redukcja wyrazów podobnych
2 cze 09:37
nissan 2.0.TD: Zapisz to rownanie jak bedzie wygladac po przeniesieniu (ale jeszce nie redukuj wyrazow
podobnych
2 cze 09:38
nissan 2.0.TD: Piotr10 teraz Cie bedzie prowadzic

Moze tak . Jesli tego nie umiesz to zostan tutaj zeby zobaczyc jak sie to rozwiazuje nawet
zebys dzisiaj dostal 1 ze sprawdzianu . Bedzie wiekszy pozytek z tego
2 cze 09:41
Piotr 10: Mam jeszcze godzinkę czasu

, bo potem lęcę ćwiczyć
2 cze 09:42
hfb: Nie mogliscie. Po prostu rozwiazac?
2 cze 09:43
2 cze 09:44
Piotr 10: GOTOWCA NIE OTRZYMASZ

Jeśli nie umiesz rozwiązać takiego łatwego przykładu to znaczy , że jestes leniem i nawet nie
chciało Ci się zajrzeć do podręcznika
2 cze 09:44
hfb: To umiem ale chcialem zebyscie tykko podali funkcje kwadratowa
2 cze 09:45
Piotr 10: post 09:37 rob redukcje wyrazow podobnych
2 cze 09:48
2 cze 09:50
J: Dwa jabłka " do tyłu" ...
2 cze 09:56
nissan 2.0.TD: Chyba jednak nie chce sie nauczyc
2 cze 10:20
Hajtowy: Lekcja się skończyła to po co mu to dalej
2 cze 10:28
zawodus: Bo pewnie ma sprawdzian i już się skończył
2 cze 10:28
Piotr 10: Albo od kogoś spisał..
2 cze 10:28
nissan 2.0.TD: Jest to przykre bo rozwiazywac proste rownania liniowe czy kwadratowe to kazdy powinien umiec
ja tego nie rozumien jak mozna nie umiec . czy nauczyciel (jaki by nie byl nie tlumaczy tego ?
jak mozna tego nie zrozumiec ? No chyba z e sie sobie wmawia ze to jest czarna magia
2 cze 10:34
zawodus: a dodawanie w liceum to uważasz, że każdy umie?
2 cze 10:54
nissan 2.0.TD: Juz niczego nie mozna byc pewnym
2 cze 11:07