matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Suma
vld:
Oblicz sumę S
8
ciągu geometrycznego. a
1
= −7 ; a
2
= −7 q = 1
1−(−7)
8
S
8
= −7 *
1−1
W mianowniku 0.
1 cze 17:55
Hajtowy:
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
Licz jeszcze raz.
1 cze 17:57
vld:
S
8
= −7 * 8 = −56 Dzięki.
1 cze 17:58