helppp ! : Funkcja f określona wzorem f(x) = 4x4 - 4x3 - 9x2 + x + 2
a) sprawdź która z liczb -1, 0,5,1,2 jet miejscem zerowym funkcji f
b) znajdz punkt przeciecia wykresu funkcji f z osia OY
c) wyznacz te argumenty dla których funkcja f i funkcjaa g(x)=7x2 - 15x + 2 przyjmują tę
samą wartość
14 paź 19:38
Jakub: Co to jest miejsce zerowe funkcji? Zobacz
25
a) Musisz te liczby podstawić i zobaczyć, które z nich dają 0. Te które dają są miejscami
zerowymi.
b) rozwiązujesz równanie 4x
4-4x
3-9x
2+x+2
c)kolejne równanie do rozwiązania 4x
4-4x
3-9x
2+x+2 = 7x
2-15x+2
14 paź 20:20