czworokąty
geometria :(: Oblicz wysokość trapezu o obwodzie 72 cm, którego podstawy mają długość 30 cm i 9 cm, a jedno
ramię jest dłuższe od drugiego o 7 cm.
31 maj 16:17
geometria :(: ...
31 maj 17:08
Krystian:

30+9+7+2x=72
46+2x=72
2x=26
x=13
20+30+9+13=72
z
2+(10,5)
2=20
2
Oblicz "z" czyli swoją wysokość.
31 maj 17:57
J: @Krystian.. zastanów się,to nie jest trapez równoramienny..
31 maj 18:04
geometria :(: dwie wysokości opuszczone na dłuższą podstawę dają trzy odcinki: jeden dziewięciocentymetrowy i
jeszcze dwa, ale skąd wiesz ze te dwa będą sobie równe?
31 maj 18:06
31 maj 18:09
Bogdan:
A tu
Krystian tworzy nową geometrię
31 maj 18:10
Krystian: O kurczę

rzeczywiście

Zawsze geometria to była moja słaba strona a lubię Tworzyć nowe
teorie
31 maj 19:00