Wyznacz wierzchołek paraboli
David: Wyznacz wierzchołek paraboli y= 2x2 + 2x , a następnie zapisz trójmian kwadratowy w postaci
kanonicznej. Naszkicuj wykres.
27 maj 17:38
27 maj 17:39
5-latek: Wzory i licz
27 maj 17:39
David: nie umiem
27 maj 17:41
David: Tak wiem, że powinnam wyznaczyć p i q, ale wychodzą mi jakieś kosmiczne wyniki. Proszę pomóżcie
mi chociaż w początkowej fazie zadania.
27 maj 17:42
5-latek: Jakie kosmiczne wyniki . To policzy dziecko z podsatwowki
masz y=2x2+2x wypisz tu wspolczynniki a= b= i c=
27 maj 17:46
lobo: jak się w szkole nie uważało, to teraz wychodzą takie rzeczy...
27 maj 17:47
David: Jeśli mam w zadaniu y= 2x2 +2x i zrobię to w ten sposób, że: 2x2 +2x −y= 0, a później
wyznaczę tylko z tego deltę, p i q . Będzie dobrze ?
27 maj 17:49
David: Pomożecie ?
27 maj 17:54
David: chyba nie
27 maj 17:55
idiota:
ale kretyn
27 maj 17:56
polo: wiem
27 maj 17:56
5-latek: Ty nie kombinuj z tym rozpisywaniem (co ci dalo ze napisales 2x2+2x−y=0 ?
Masz wypisac wspolczynniki dla tej funkcji y=2x2+2x czyli jaki wspolczynnik stoi przy x2 ?
to bedzie wsolczynnik a to samo jaki stoi przy x ? to bedzie b i to samo ile wynosi c w tym
rownaniu tej funkcji ?
najpierw to napisz tu
27 maj 17:59
David: Zamiast krytykować moglibyście pomóc.
27 maj 17:59
Hajtowy:
a=2
b=2
c=0
Δ= ...
LICZ CHŁOPIE!
27 maj 18:00
David: no i to mi potrzebne
jeszcze tylko doliczcie mi deltę, a sobie spiszę do zeszytu
27 maj 18:01
David: 5−latek, tyle to ja wiem współczynnik a=2, b=2, b=0, ale co następnie ?
27 maj 18:01
Hajtowy: Ciebie człowieku chyba po****ło ...

Człowiek który nie umie policzyć delty ...
27 maj 18:02
drugi idiota:
a po co Δ? to już bez Δ się nie da?
27 maj 18:02
27 maj 18:03
David: "no i to mi potrzebne
jeszcze tylko doliczcie mi deltę, a sobie spiszę do zeszytu "


Co za mądry podpisuje się za
mnie i wypisuje takie bzdury
27 maj 18:03
5-latek: No to jak tyle wiedziales to dlaczego nie napisales ?
Poczekaj chwile zrobie CI kawe i ukroje kawalek ciasta a potem policze delte

czesc
Hajtowy
27 maj 18:09
David: Tylko jak możesz to się pospiesz, bo jeszcze chciałem na rower skoczyć
27 maj 18:10
Hajtowy: Witaj
5−latku 
Czasami to już idzie zwariować jak ktoś wypisuje takie rzeczy
27 maj 18:10
Hajtowy: David matematyka Ci nie ucieknie, jedź na rower. Najwyżej za zadanko 1 dostaniesz

Później do odpowiedzi to kolejna 'pała'
No a na sprawdzianie kolejna...
Warto iść na rower czy usiąść i poświęcić te 2−3 godzinki by się nauczyć?
27 maj 18:11
5-latek: Hajtowy ale za to bedzie mial serce jak dzwon

czasami to az rece opadaja same
27 maj 18:16
David: Hajtowy i 5− latek dla waszej informacji to nie ja wypisuje te bzdury

! Nie wiem kto to, ale
jeśli, aż tak bardzo mu się nudzi, to może niech sam pójdzie na ten rower o którym napisał
wyżej

. Pozdrawiam tego niby Davida
27 maj 18:20