wzory
kalo: Niech B bedzie zdarzeniem zawartym w przestrzeni omega. Wiedząc, że P(B') + 2P(B)=1,75. Oblicz
P(a n B).
Pokierujcie mnie jakoś, po kolei wzory itd.
24 maj 20:51
kalo: proszę o pomoc, do jutra rano muszę zrobić
24 maj 20:59
Godzio:
Za mało danych do zrobienia.
24 maj 20:59
24 maj 21:00
kalo: @godzio ale tylko tyle jest w podręczniku, to na pewno wszystko
24 maj 21:01
kalo: Dobra, zróbmy tam, powiedz mi tylko co to znaczy A n B. jak to ująć, nie wiem co to oznacza te
n to taka suma odwrócona, resztę zrobie sam
24 maj 21:01
kalo: P(B') = P(B)−1
dobrze myśle
24 maj 21:05
Godzio:
Tak, dobrze. P(B) wyliczysz, ale nic po za tym.
A ∩ B to część wspólna zdarzeń.
24 maj 21:06
kalo: a jaki jest na to wzór?
24 maj 21:07
kalo: czyli jest błąd w zadaniu twoim zdaniem?
24 maj 21:09
Godzio:
P(A∩B) = P(A) + P(B) − P(AUB)
24 maj 21:11