dd
wakacją ?: | | 2 | |
wyznacz największa i najmniejszą wartośf funkcji f(x)= |
| |
| | 1−2sinx | |
24 maj 15:10
WueR:
Pochodne znamy?
24 maj 15:11
wakacją ?: nie
24 maj 15:14
wakacją ?: 
24 maj 15:28
24 maj 15:36
ICSP: Zarówno najmniejsza jak i największa wartość tej funkcji nie istnieje.
24 maj 15:37
asdf:
lopatologicznie dla tego przykladu:
dla licznika > 0 : jak mianownik jest duzy to liczba jest mala, jak mianownik jest maly to
liczba jest duza
dla licznika < 0 : na odwrot
24 maj 15:39
wakacją ?: ?
24 maj 15:40
asdf: ?
24 maj 15:41
ICSP: ?
24 maj 15:42
asdf: ja tez nie, bo nie wiem czego nie rozumiesz
24 maj 15:45
wakacją ?: asdf bardzo śmieszne jest sie z czego cieszyc
24 maj 15:46
ICSP: asdf mówi oczywiście o mianowniku,
| | 1 | |
Typowy przykład : Na pewno znasz wykres funkcji y = |
| . Nie jest on określony dla x = 0, |
| | x | |
ale co się będzie działo gdy zaczniesz liczyć wartości dla x bardzo bliskich 0 ?
24 maj 15:47
wakacją ?: hmm ale jak to tego dojśc ,ze nie ma roziwązań jakieś obliczenia ?
24 maj 15:48
wakacją ?: wartóści będą rosły
24 maj 15:49
asdf: wakacja, ja sie z niczego nie ciesze tylko usmiecham, a to jest roznica...
24 maj 15:56