funkcja
magda: funkcja f dana jest wzorem f(x)=x+x
2+x
3+...x
99 wtedy:
d) żadna z powyższych odpowiedzi nie jest prawdziwa
22 maj 16:54
jakubs: na końcu ma być x99 ?
22 maj 16:54
zawodus: Ciekawe zadania

wystarczy policzyć pierwszy wyraz funkcji
22 maj 16:57
magda: tak
22 maj 17:00
22 maj 17:01
PW: Gorzej jeśli to nie jest test jednokrotnego wyboru
22 maj 17:01
zawodus: a) i d) odpada

Ciekawe jak c)
22 maj 17:02
PW:
a)
| | 1 | | 1 | 1 | |
S = a1 |
| = |
|
| = 1, czy "błysnąłem wiedzą"? |
| | 1−q | | 2 | | |
22 maj 17:07
PW: Błysnąłem, to jest ciąg o 99 wyrazach!
22 maj 17:08
zawodus: Dlatego a) odpada
22 maj 17:16
Utem:
| | 1 | | 1 | |
( |
| )99< |
| ⇔"odpada" (b) |
| | 2 | | 3 | |
odp.(c)
22 maj 17:18