20 maj 00:26
jakubs: Oglądałeś Analizę Matematyczną od PWr ? Tam pewnie jest wytłumaczone
20 maj 00:28
Marcin: No granica ciągu, to co coś do czego zmierza ten ciąg
Nie wiem czy się tutaj nie mylę. Jak coś to mnie poprawcie
20 maj 00:29
bezendu:
Nie widziałem, ściągam e−trapeza na razie
20 maj 00:30
bezendu: Tutaj akurat masz racje bo n→∞ czyli 0+4=4
20 maj 00:30
20 maj 00:34
bezendu: nie tutaj..
20 maj 00:35
zombi: Liczenie granic definicji = męka
20 maj 01:03
bezendu:
Dopiero zaczynam swoją przygodę z tym dziadostwem
20 maj 01:05
5-latek: bezendu myslisz ? chyba nie .
Jak najszybciej popros o usuniecie postu z godziny 0:30 jak nie chcesz miec klopotow .
20 maj 08:03
zawodus: 5−latek
20 maj 08:36
5-latek: Witam
zawodus
Na razie ogarniam 2 dzialy z geometrii z klasy 1 technikum . Troche to idzie oppornie
Juz nie ten mozg co dawniej

Zamowilem jeszcze sobie L. Kuczma . Szeregi liczbowe
20 maj 08:40
zawodus: Tak z ciekawości po co ci to teraz?
20 maj 08:41
5-latek: Mam wielka prosbe . Jesli masz to prosze usun ten post (wiesz ktory .
Potem CI wytlumacze dlaczego . Teraz nie chce sie rozpisywac
20 maj 08:47
5-latek: Aaaa Pewnie chodzilo CI o ksiazke

znalazlem jak tanio na allegro . jest to ksiazka z serii Bilioteczka matematyczna
20 maj 08:56
zawodus: Chodzi mi bardziej o to czemu teraz bierzesz się za naukę

(niestety nie mam możliowści)
20 maj 09:22
5-latek: Zawodus dlatego ze muszse cwiczyc pamiec (mam klopoty
20 maj 11:22
bezendu:
Eta usuń ten temat
20 maj 23:35
Mila:
Bezendu Definicja granicy ciągu znana? Zrozumiana?
20 maj 23:47
bezendu:
Właśnie nie do końca. Robiłem proste przykłady na razie.
20 maj 23:47
Mila:
Czytaj literaturę.
20 maj 23:49
bezendu:
Jaką ? Proszę o jakieś pozycje.
20 maj 23:51
Mila:
Analiza 1 Gewert, Skoczylas. Masz tam pięknie opisane, zadania rozwiązywane z komentarzami.
20 maj 23:57
bezendu:
Muszę zakupić tę książki bo jeszcze nic nie mam...
20 maj 23:57
WueR:
W granicy ciagu rozwazamy ε>0, ale w zasadzie najwazniejsze sa te ε najmniejsze. Jezeli dla
dowolnego takiego jestesmy w stanie wskazac argument n0 taki, ze dla wszystkich kolejnych
argumentow (czyli dla wszystkich n≥n0) wartosci dla tych kolejnych argumentow znajduja sie w
przedziale (g+ε;g−ε) [na osi oY, ma sie rozumiec], to g jest granica tego ciagu. Czyli im
mniejszy ε, tym mamy mniejszy przedzial, a wiec wartosci dla argumentow wiekszych od pewnego
n0 musza byc coraz blizej granicy g. Szukajac takiego n0 uzalezniamy go od ε, co czyni go
'elastycznym' i zawsze jest dopasowany w zaleznosci od ε.
20 maj 23:58
Mila:
Najpierw zobacz w internecie.
20 maj 23:59
21 maj 00:02
asdf:
do granicy ciagu nie trzeba zadnej lektury (nie jest na tyle skomplikowana), np. tu jest
wyjasnione:
https://www.youtube.com/watch?v=kEk2lHugTbs
na youtube jest pelno o tym filmikow
P.S napisalem, ze do zrozumienia tej definicji. Do samej analizy ksiazka podana przez Mile jest
dobra (sam korzystalem)
21 maj 00:14
21 maj 00:17
bezendu:
Dzięki asdf
21 maj 00:24
Utem:
Bezendu tam masz Analizę 2.
Ja mam niebieską. Analiza 1.
21 maj 16:30
bezendu:
A to co podał asdf ?
21 maj 17:48
Utem:
Nie znam, może być dobre, skoro korzystał i jak wiemy odnosi sukcesy.
21 maj 17:49
zombi: Wazniak zawsze na propsie, skondensowane info, w miarę wytłumaczone + od razu z ćwiczeniami i
testami.
21 maj 17:50