18 maj 22:14
Saizou : bardzo........................nie na mój poziom xd
18 maj 22:17
Wazyl: 7) Jest na to wzór. sinx+sin2x+sin3x+...+sinnx
18 maj 22:17
jakubs: Nawet gdzieś tutaj na forum
Mila wyprowadzała
18 maj 22:18
Godzio:
Łatwiej przez całkę

Widzę, że zadanka prawie się nie zmieniają, tylko inne funkcje
18 maj 22:18
18 maj 22:21
zombi: Słyszałem, że u prof. Górniaka głównie się całki liczy
18 maj 22:23
Trivial: Nawet jest polecenie żeby obliczyć przez całkę. Zadanka raczej proste. Wystarczy umieć liczyć
pochodne i całki oraz znać definicję całki Riemanna.
18 maj 22:53
zombi: To 6 kiedyś wrzuciłem, bo tam był wałek, że nie trzeba było nic liczyć bo była pochodna z całki
i wychodziło na zero.
Trivial mógłbyś to pokazać, proszę? Bo ja głupek zapomniałem.
18 maj 22:59
Trivial:
F(x) = ∫0cosx sin(t2) dt = G(cosx) − G(0)
gdzie G'(x) = sin(x2).
F'(x) = (G(cosx) − G(0))' = G'(cosx)*(−sinx) = −sin(cos2x)sinx.
18 maj 23:03
zombi: Ooo własnie. Dzięki wielkie!
18 maj 23:07
zombi: Muszę się zapoznać z tą definicją całki Riemanna, bo tego nie znam.
18 maj 23:31