matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
xYz:
Oblicz pole trapezu, którego wysokość ma długość 5cm, a suma długości jego podstaw stanowi 350% długości wysokości.
18 maj 19:16
jakubs:
3,5*5=suma podstaw i wzór na pole
https://matematykaszkolna.pl/strona/868.html
18 maj 19:17
kochanus_niepospolitus:
350%*h = a+b −> a+b =
(a+b)*h
P=
2
18 maj 19:17
xYz:
Dziękuje.
18 maj 19:17