przebieg zmiennosci funkcji
miki: Hej. Czy jest ktos kto potrafi mi pomoc w stworzeniu tabeli przebiegu zmiennosci funkcji?
Wszystkie potrzebne rzeczy mam wyliczone lecz nie wiem jak zabrac sie za tabele.
18 maj 17:05
miki: dziedzine mam: (−∞,−1)U(−1,1)U(1,+∞)
dziedzina f ' i f '' jest taka sama.
mam asymptoty. pionowe x=1 i x=−1 i pozioma y=0
f jest rosnaca na calej dziedzinie,
nie ma ekstremow lokalnych
wypukla na (−∞,−1) (0,1)
wklesla (−1,0) (1,+∞)
pkt przegiecia 0
18 maj 17:09
18 maj 17:09
miki: no cos takiego ale jeszcze z uwzglednieniem f '(x).
moze ktos pomoc stworzyc taka z tego co wyliczylem?
18 maj 17:12
miki: f''(x) *
18 maj 17:14
miki: prosze was, pomozcie
18 maj 17:23