pomoc
nikt: 2x2−7x+5≥0
15 maj 22:02
15 maj 22:03
kyrtap: Coś czuję że zaraz będziesz miał/a odp
15 maj 22:03
15 maj 22:04
Hajtowy:
Δ=49−4*(5*2)=49−40=9
√Δ=3
Ziumm do narsyowania i napisania odpowiedzi
15 maj 22:05
nikt: wbic link tez potrafie
15 maj 22:05
Hajtowy: Rozwiązać też potrafisz tylko Ci się leniuchu nie chce...
15 maj 22:06
Hajtowy: A jeśli nie potrafisz to należałoby pomyśleć nad korepetycjami z dziedziny takowej jaką jest
Królowa Nauk
15 maj 22:06
nikt: teraz juz nastepne rozwiąże bo juz wiem jak
15 maj 22:07
5-latek: Pewnie w szkole nauczyciel byl taki wredny i nie pokazal jak rozwiazuje sie takie nierownosci
15 maj 22:36
kyrtap: Po prostu uczniowie myślą że wszystko załatwią korki i rodzice będą wywalać kasę.
15 maj 22:38
Saizou :
można też inaczej xd
2x
2−7x+5≥0
a to już easy xd
15 maj 22:43
PW: Jjjjjjasne, delta przecież w ogóle nie jest potrzebna do rozwiązywania takich zadań. To tylko
mechaniczny sposób dla mało inteligentnych
15 maj 23:37
kyrtap: Ja tam lubię deltę
15 maj 23:39