nocna podróż
kyrtap: Ktoś może dzisiaj do 4 będzie przebywał na forum ?
14 maj 22:34
jakubs: A coo ?
14 maj 22:35
14 maj 22:37
PW: A o tej magicznej godzinie zdarzy się cud? Na przykład ślipia nam z orbit wyjdą?
A może żartujesz − dzisiaj już nie będzie godziny czwartej
14 maj 22:37
jakubs: Ja już mam pracę z polskiego gotową to się będę uczył, więc trochę posiedzę
14 maj 22:37
kyrtap: Ja muszę pisać a tak mi się nie chce że porażka
14 maj 22:39
Marcin: Ja mam gotową, ale jeszcze jej nie czytałem
14 maj 22:45
Domel: O 4.00
kyrtap postanowił przedstawić na forum pornografię w postaci obnażenia liczby π i
udowodni wszystkim, że to wcale nie jest 3 z hakiem
14 maj 22:54
kyrtap: no bo nie jest Domel
14 maj 22:59
kyrtap: mam propozycję?
14 maj 23:02
Domel: Polej − znaczy mów
14 maj 23:14
kyrtap: Napiszecie za mnie pracę ?
14 maj 23:14
Domel: Na temat

Mam propozycję: Wpływ migracji białych niedźwiedzi na rozrodczość mrówek faraonek
14 maj 23:20
jakubs: Jasne ! Jaki temat ?
14 maj 23:20
kyrtap: Tęsknota za ojczyzną jako czynnik wpływający na postawę bohatera w literaturze XIX wieku.
Ambitnie nie ?
14 maj 23:22
Marcin: Ja bym napisał, ale bez alkoholu się nie obędzie

No i wiadomo.. Podstawa to dobre krzesło
14 maj 23:22
kyrtap: Ja mam i dobre krzesło i alkohol ale nic mi nie przychodzi do mojego kresomózgowia
14 maj 23:23
Domel: No wiesz..... − my zalewamy robaka, a Robak się szwendał po Panu Tadeuszu − no i w ogóle to
wszystko było porypane
14 maj 23:28
Marcin: zalewamy robaka, Pan Tadeusz.. Wszędzie ten alkohol
14 maj 23:30
kyrtap: Ja mam pierwsze skojarzenie Soplicy z wódką
14 maj 23:30
Marcin: Wiadomo

Widzę napis "Pan Tadeusz", myślę wódka
14 maj 23:31
jakubs: Mnie dalej męczy ta wiśnióweczka, chyba ją dzisiaj rozpracuje
14 maj 23:33
kyrtap: mnie męczy praca z polskiego
14 maj 23:34
Marcin: Na zdrowie!
14 maj 23:34
Hugo: Motyw
krzeseł w metamorfozie głównego bohatera. Omów zagadnienia na podstawie wybranych
utworów literackich.
14 maj 23:41
kyrtap: Pan Hugo dzisiaj miał stresik na ustnym ?
14 maj 23:42
Piotr:
kyrtap przeciez temat to banal
14 maj 23:44
Domel: No a to fajne:
Niechaj mnie Zośka o wiersze nie prosi,
Bo kiedy Zośka do Ojczyzny wróci,
To każdy kwiatek powie wierszyk Zosi,
Każda jej gwiazdka piosenkę zanuci.
..........
A dalej sobie doszukaj u np. Słowackiego
14 maj 23:44
Domel: Po LSD Pan
Hugo nie ma stresika

przed niczym i nikim
14 maj 23:46
kyrtap: Wiem Piotrze ale jestem mało pomysłowy czyt. tępy
14 maj 23:47
Domel: Jest gotów nawet krokodyla przyciągnąć za ogon dla lubej
14 maj 23:48
Piotr:
aaa tam

na pewno wywalisz taka prace, ze klekajcie narody !
14 maj 23:48
kyrtap: pewnie tylko nie mam żadnego pomysłu i weny aby coś dzisiaj napisać
14 maj 23:50
Marcin: A co masz w bibliografii?
14 maj 23:50
Piotr:
a na kiedy to masz napisac ? (sorry ale nie orientuje sie w terminach matur)
14 maj 23:51
kyrtap: na wtorek
14 maj 23:52
jakubs: Piotr maturki ustne są realizowane do końca maja zgodnie z harmonogramem CKE. O ile dobrze
pamięta, to
kyrtap ma w przyszłym tygodniu
14 maj 23:53
kyrtap: mam Przedwiośnie, Tadka. Latarnika, Sonety krymskie , Hymn( smutno mi boże)
14 maj 23:53
Piotr:
to masz wuchte czasu

jakie lekturki ?
14 maj 23:54
kyrtap: trochę Przedwiośnie nie pasuje w tej pracy bo tak to bym ciągle pisał o romantyzmie, a tak
muszę pamiętać że przedwiośnie nie jest z tej epoki
14 maj 23:54
kyrtap: wiem że sporo ale chcę ją dzisiaj napisać i mieć z głowy pisanie
14 maj 23:55
Piotr:
to moze skup sie na Adasiu ? to chyba jeden z glownych motywow jego tworczosci (PS mature
mialem ladnych pare lat temu wiec moglem cos pokrecic

)
14 maj 23:57
kyrtap: tak ale muszę odnosić do wszystkich utworów które podałem
14 maj 23:58
Domel: Może zacząć tak:
Na początku Bóg stworzył niebo i ziemię. 2 Ziemia zaś była bezładem i pustkowiem:
A może nie
15 maj 00:00
kyrtap: dobre zdanko, przyda się
15 maj 00:00
jakubs: Każdy rzuci po jednym zdaniu i pół pracy gotowe
15 maj 00:01
kyrtap: Właśnie
15 maj 00:01
Piotr:
aha, myslalem, ze mozesz sobie wybrac co Ci pasuje

a tak w ogole to nie wiem, czemu sie tak wielce udzielam, z polaka nigdy nie bylem orlem

a
na dodatek to ja myslalem, ze matura ustna to prezentacja wiec co ja tam wiem
15 maj 00:01
Domel: Kurde − rozlało się na kloawiaturę
15 maj 00:02
Marcin: Domel, co dzisiaj piłeś?
15 maj 00:04
Piotr:
Wpłynąłem na suchego przestwór oceanu,
Wóz nurza się w zieloność i jak łódka brodzi,
Śród fali łąk szumiących, śród kwiatów powodzi,
i napisz o Dniu Świra
15 maj 00:04
Piotr:
co sie rozlalo

lo matko !
15 maj 00:05
kyrtap: Nie no trzeba się wziąć za to, piszę już, kreślę i będzie o 4 zajebista praca
15 maj 00:05
Domel: Nooooo − sam nie wiem − smakuje jak karbidówa, śmierdzi jak karbidówa − może to karbidówa
15 maj 00:06
Piotr:
tylko nie pij ! grozi kalectwem...
15 maj 00:07
Marcin: karbidówa
15 maj 00:08
Domel: Spoko − założyłem 2−gie okulary na te pierwsze

− widzę spację a jak się pochylę −
to nawet widzę "q"
15 maj 00:09
Domel: Sorki − idę spać bo pierdoły dziś tu sadzę i dudy smalone
15 maj 00:12
jakubs: Eee spoko jest, nie przesadzaj
15 maj 00:14
Marcin: Ja tutaj cały czas głupoty piszę, a spać nie idę
15 maj 00:14
Piotr:
nawet nie wiecie jak mi sie poprawia humor gdy czytam te Wasze wpisy
15 maj 00:15
jakubs: Ja dopiero zacznę, bo dopiero co zasiadłem z wiśnią do biurka
15 maj 00:15
15 maj 00:16
kyrtap: Ja jestem tępy i piszę pracę
15 maj 00:16
Piotr:
stawiam browara Marcin
15 maj 00:17
15 maj 00:18
Marcin: A dzięki

To ode mnie druga kolejka leci
15 maj 00:19
kyrtap: Eta woli antonówkę pić
15 maj 00:19
Marcin: Eta preferuję wódkę z kubka, dla zachowania pozorów
15 maj 00:20
Domel: kyrtap nie stękaj

− weź się w garść (albo w obie garście), zagnieć się dobrze, dodaj
drożdży i proszku do pieczenia, trochę mąki, posmaruj się wazeliną − komisja łyknie cię bez
gryzienia
15 maj 00:21
kyrtap: Ja właśnie Domel się zastanawiam czy jakiego specyfiku nie łyknąć przed ustnym
15 maj 00:22
Marcin: No właśnie! Nie stękaj nam tu. Beje dobrze!
15 maj 00:23
Domel: Marcin − w tym GIF−ie to chyba nowa odmiana glonojada albo co
15 maj 00:24
Piotr:
oj
Eta nam pogrozila

strach sie bac..
moze stos

udobrucha
15 maj 00:26
Domel: kyrtap − ale jak coś weźmiesz przed egzaminem, to nim cię wniosą na skrzydle od drzwi
przed komisję, to niech choć który z kolegów (taki choć trochę trzeźwiejszy) zapyta komisję,
czy egzaminują pijanego
15 maj 00:28
kyrtap: będę miał to na uwadze
15 maj 00:32
15 maj 00:32
15 maj 00:35
jakubs: Eee tam, nie obleje. Będzie się bał
15 maj 00:36
Piotr:
haha, z czego to jest ? wie ktos ?
15 maj 00:36
Piotr:
mam jednego takiego 'ucznia' u ktorego polowa klasy (lacznie z nim) byla zagrozona z polskiego.
ponoc straszna kobieta. wszystkich dopuscila
15 maj 00:38
jakubs: 
U mnie raz na zastępstwie była jakaś wiedźma, i zwyzywała nas za to, że nie przynieśliśmy Tadka
na lekcje ...
15 maj 00:39
Marcin: Piotrek, ale co z czego jest? Ten gif?
15 maj 00:39
Piotr:
tak Marcin, ten gif. z jakiegos filmu ?
15 maj 00:41
Kmicic: dawajcie moje prawdopodobienstwa rozwiazywac jak jestescie takie koxy i takie pornusy wam w
glowach
15 maj 00:42
Marcin: Prawdopodobnie z tego: Penelope

Dziewczyna z nosem świni
15 maj 00:43
Piotr:
Kmicic chyba jeszcze Pan Michal Ci nie dolozyl i nie spokorniales.
15 maj 00:43
jakubs: Babinicz, Ty pamiętaj coś narobił, bo jak będziesz niegrzeczny to powiem Oleńce i nici z
Wesela.
15 maj 00:43
Domel: Ja kiedyś na ruskim w 15 minut cztery pały dostałem a w sumie 19 osób zarobiło 63 dwóje (dla
obecnych uczniów − dwója była najniżej

) w te nieszczęsne 15 minut. Chcieliśmy to wysłać
do Księgi Rekordów, ale nauczycielka powiedziała, że debilom nie podpisze wniosku
15 maj 00:44
Piotr:
ok, dziekowac
15 maj 00:44
kyrtap: Ja o Kmicicu dużo wiem
15 maj 00:45
jakubs: No to kolekcja piękna
15 maj 00:45
Marcin: Widzisz Domel, teraz przynajmniej możesz sobie powspominać

Kto tam pamięta o piątkach
15 maj 00:47
Piotr:
mialem kiedys taka pania z biologii co za sciaganie 3 lufy wstawiala : za sciaganie, za
oszukiwanie i za to, ze dales sie zlapac
15 maj 00:47
Piotr:
kyrtap : w ktorej czesci trylogii jest Kmicic ? a w filmie kto gra Kmicica ? i przede wszystkim
kto gra moja ulbiona postac czyli Wolodyjowskiego ?

15 maj 00:49
Kmicic: dawajcie , bzdety na pozneij POMOCY



!, kolos sie zbliza a tu zadanka sado rozwiazania
15 maj 00:49
jakubs: Paniczu, ja jestem szarym maturzystą, więc jeżeli chodzi o studia to ja wymiękam.
15 maj 00:50
Marcin:
Kmicic, "Kończ waść, wstydu oszczędź"
15 maj 00:50
Piotr:
jakie bzdety ? takie rzeczy na kolokwium ? co za problem spytac ziomkow z roku ?
15 maj 00:51
Kmicic: to sa jescze zadania z matury rozszerzonej
15 maj 00:51
Piotr:
Idealny i moj ulubiony cytat

i moja ulubiona scena
15 maj 00:53
15 maj 00:53
Kmicic: jakubs studiujesz na W−4 AIR
15 maj 00:54
Kmicic: PWR
15 maj 00:54
Kmicic: mam ta sama liste
15 maj 00:55
Piotr:
kyrtap : pokazesz choc kawalek co zes splodzil ?
15 maj 00:55
Domel: Lata 80−te UW (ubiegłego wieku

) − kolega w technikum miał nauczyciela z mechaniki. Facet
na pierwszej lekcji pokazał podręcznik, z którego będą się uczyć ale stwierdził, że w
województwie są tylko 2 egzemplarze − "jeden widzicie tu a drugi jest zamknięty u mnie w
szafie". Ale oni mogą korzystać z innego podręcznika, którego też nie ma w księgarniach, ale
koledzy z wyższych klas je posiadają. " Po lekcji napaść, przewrócić i zabrać − podręcznik na
jutro ma być"
To było życie i hardcore
15 maj 00:55
jakubs: Znalazłem te zadanka w necie, tak jak pisałem jestem szarym tegorocznym maturzystą, a w dodatku
już po %%, więc ciężko mi pomóc
15 maj 00:56
Marcin: Tutaj jest obecnie więcej nietrzeźwych niż trzeźwych
15 maj 00:58
kyrtap: Miłość do ojczyzny, tęsknota za krajem lat dziecinnych, obok patriotyzmu i przyjaźni, to
wartości opiewane we wszystkich epokach literackich. Poeci i pisarze stawiali swój dom
rodzinny na pierwszym miejscu, toteż ukazywali jego piękno, tradycję i kulturę w mistrzowski
sposób. Wielu z nich, tak jak Adam Mickiewicz czy Juliusz Słowacki, większość swojego życia
zmuszeni byli spędzić poza granicami Polski. W wyniku stanów emocjonalnych jakich doznawali w
trakcie pobytu na obczyźnie, aby pokrzepić serca własne i rodaków, pisali utwory mające
charakter nostalgiczny.
15 maj 00:58
Piotr:
Domel − gadanie. od wyzszych rocznikow czesto zdobywalo sie materialy. a nauczyciel pewnie mial
bzika na punkcie tego podrecznika i wszyscy o tym wiedzieli.
15 maj 00:59
Kmicic: wezcie przestancie ja tu na forum wbilem zeby sie czegos nauczyc a wy pijakow udajecie, tylk
oktory poijany siedzi na forum mwatematycznym

jakis nowy lans
15 maj 01:00
kyrtap: Yes of course
15 maj 01:00
kyrtap: Ogólnie wstęp może mieć 10 zdań około bo na więcej nie chce mi się pisać a chcę przejść od razu
ddo tematu
15 maj 01:01
Piotr:
ladnie. wydaje mi sie, ze masz blad jezykowy :
Wielu z nich, tak jak Adam Mickiewicz czy Juliusz Słowacki, większość swojego życia
zmuszonych było spędzić
15 maj 01:01
Marcin: Mylisz kulturalne picie z upojeniem alkoholowym
15 maj 01:01
kyrtap: oki poprawię
15 maj 01:02
jakubs: Pamiętam raz jak wróciłem skuty po imprezie i robiłem zadanka z fizyki
15 maj 01:04
Piotr:
i cos wyszlo ?
15 maj 01:05
Domel: kyrtap − a może to wykorzystasz

".....
Bo tam, gdzie Ikwy srebrne fale płyną,
Byłem ja niegdyś, jak Zośka, dzieciną.
Dzisiaj daleko pojechałem w gości
I dalej mię los nieszczęśliwy goni.
...."
Przecież oprócz głównego księgozbioru możesz chyba nakluć balonik w innym miejscu
15 maj 01:05
Marcin: hahaah

Ja jeszcze nigdy nie wpadłem na pomysł rozwiązywania zadań po imprezie
15 maj 01:06
jakubs: Wszystkie trzy zadanka poprawnie rozwiązałem. Były na zadanie domowe, akurat braliśmy fizykę
jąrową.
15 maj 01:07
kyrtap: Domel skąd ty bierzesz te cytaty ?
15 maj 01:07
Marcin: Domel cytuje siebie
15 maj 01:07
Domel: A jeśli idzie o główny wątek tego posta to moim skromnym zdaniem picie z umiarem nie szkodzi
nawet w największych ilościach
15 maj 01:08
Piotr:
no nie, ten tekst to bomba !
15 maj 01:09
Domel: kyrtap − poszukaj sobie imć pana Słowackiego i co on nagryzmolił "W pamiętniku Zofii
Bobrówny"
15 maj 01:11
15 maj 01:11
kyrtap: o Zośce będę pisał zamiast o ojczyźnie?
15 maj 01:13
jakubs: Ten zbiorek z fizyki to :Zbiór prostych zadań z fizyki dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych
Krzysztof Chyla wyd. Zamkor
Może zrobimy jakieś zadanko ?
15 maj 01:14
Marcin: Ja na trzeźwo fizyki nie robię
15 maj 01:15
jakubs: Marcin musimy sie kiedys spostkac i porobić jakieś zadanka z fizy
15 maj 01:16
Marcin: Ty będziesz robić zadania, a ja będę pić
15 maj 01:16
jakubs: Smaka mi zrobisz i wtedy też będę się musiał napić
15 maj 01:17
Piotr:
haha, z fizyki to ja pamietam tylko jakies tam zadania z liceum(ale nawet nie wiem co to bylo

). po wysjciu ze sprawdzianu nie zgadzaly mi sie wyniki z nikim bylem zalamany, ze dostane
pale. okazalo sie, ze bylem jedyna osoba w klasie, ktora zrobila wszystkie zadania prawidlowo
15 maj 01:18
Domel: Dobra − idę do wanny − będę badał wypór. I sprawdzę o ile się zmniejszy jak się skórę
wyszoruje.
15 maj 01:18
jakubs:
Piotr GENIUSZ !
15 maj 01:19
kyrtap: Ja miałem w tym roku genialnego fizyka który pokazał że można się bawić fizyką
15 maj 01:19
Marcin: Plan jest taki:
Robisz zadanie; ja sprawdzam czy masz dobrze (z tyłu książki oczywiście

); masz dobrze −
pijesz; masz źle − piję ja.
15 maj 01:20
jakubs: Tak się nie bawię
15 maj 01:21
Piotr:
to byly zadania z fizyki, gdzie bylo trzeba logicznie pomyslec i wykorzystac wiedzie
matematyczna, tyle pamietam.
Pomysl Marcina udoskonalam : masz dobrze − wszyscy pija; masz źle − wszyscy pija oprocz Ciebie
15 maj 01:23
Marcin: Nie przejmuj się. To Twoje słowa: " Wszystkie trzy zadanka poprawnie rozwiązałem".
No chyba obawiasz się, że ja się nie napiję

Dodam jeszcze, że kyrtap siedziałby z boku i piłby bez względu na wynik
15 maj 01:24
Marcin: W sumie świetny pomysł z tym udoskonaleniem Piotrek

Zawszę będę pić
15 maj 01:25
jakubs: Dacie zadanka ze studiów czy coś, to cały wieczór o "suchym pysku" będzie
15 maj 01:26
jakubs: Ew. będzie telefon do przyjaciela czyt. mamy . Ona zawsze mi pomoże.
15 maj 01:27
Marcin: Ale z drugiej strony popatrz jaka to jest motywacja dla Ciebie! Muszę do zaproponować na
szerszą skalę! Piszę do MEN!
15 maj 01:28
kyrtap: Jeżeli bym mieszkał z wami to ja bym ustalił regułę iż uczymy się wszyscy od 12 do 4

w nocy
15 maj 01:28
Piotr:
i o to chodzi

a tak na serio : jakubs jestes dobry z fizyki ? moze zagladniesz na forum zadankowe fizyczne i
tam bedziesz pomagac ? ( o ile juz tego nie robisz

)
15 maj 01:28
Domel: kyrtap tak mnie natchnął, że jeszcze tu zajrzałem. Powiedzcie sami− czy Słowacki
był prorokiem

"Pośród niesnasków − Pan Bóg uderza
W ogromny dzwon,
Dla Słowiańskiego oto Papieża
Otwarty tron.
Ten przed mieczami tak nie uciecze
Jako ten Włoch,
On śmiało jak Bóg pójdzie na miecze;
Świat mu − to proch.
.... "
No i w ogóle zajrzyj sobie tu:
http://j_uhma.republika.pl/slowacki.html#30
15 maj 01:29
jakubs: Ja z fizyki cienias jestem, w II klasie LO próbną rozszerzoną na 80% napisałem, ale to nie
świadczy o tym, że jestem jakiś dobry. Jak chce to zrozumiem, a jak nie to mam mamę i mi
pomoże. Tylko z chęcią jest gorzej, zdecydowałem się zdawać matematykę na maturze i fizykę
olałem. W gimnazjum bardzo spodobała mi się fizyka, nawet na konkursie kuratoryjnym byłem
15 maj 01:31
jakubs: Domel ja wiem tylko, że "Słowacki wielkim poetą był"
15 maj 01:32
kyrtap: Ja nie wiem czy Słowacki to prorok, wiem tylko że dopiero mam wstęp
15 maj 01:33
Piotr:
moze warto jednak sprobowac swoich sil. pewnie masz talent ( po mamie jak piszesz ) i bylbys
nowym geniuszem
15 maj 01:34
razor: kiedy masz ustny kyrtap?
15 maj 01:34
Piotr:
we wtorek
15 maj 01:35
kyrtap: Zapamiętajcie ten dzień : wtorek . Kyrtap oblewa polski
15 maj 01:37
Piotr:
po co sie tak nastawiasz. jestem przekonany, ze ladnie zdasz. serio
15 maj 01:38
jakubs: Właśnie, trochę żałuję, że nic w tym kierunku nie robiłem tylko się opieprzałem przez LO. Teraz
jak pójdę na studia(o ile się dostane) to przyjdą egzaminy i zaczną się imprezy to oleje
wszystko.
Mama to mądra kobiecina, fizykę na UJ skończyła, nawet i doktorat robiła. Ja niestety
wszystkiego nie odziedziczyłem po niej heheh
15 maj 01:39
kyrtap: Szczerze ja się uczyłem matmy z przypadku trochę
15 maj 01:41
Piotr:
nie olejesz wszystkiego

tak sie tylko wydaje. jak Cie cos zainteresuje sie wkrecisz.
15 maj 01:41
jakubs: Długie wakacje przede mną, jak ogarnę trochę matematyki wyższej to zabiorę się za fizykę,
zobaczymy jak będę trawił materiał ze studiów
15 maj 01:44
kyrtap: ale cicho
15 maj 02:01
jakubs: Hee, ja ogarniam moją pracę, tzn czytam
15 maj 02:04
15 maj 02:06
jakubs: Uczyć się
15 maj 02:14
Marcin: Oj tam, ileż można?
15 maj 02:15
asdf: nie śpicie to zapytam:
bawił się ktoś z Was w C# wielowątkowością (async, await)?
P.S wiem, to bardziej asynchroniczność niż wielowątkowość, ale nie ma co robić z igły widły
15 maj 02:16
Marcin: Ja się nie bawiłem, może na studiach zacznę
15 maj 02:18
jakubs: Cześć
asdf 
Ja tylko w C++ pisałem jakieś programiki pod olimpiadę. Bladego pojęcia nie mam co to jest
15 maj 02:19
15 maj 02:29
Trivial: Hej asdf.
15 maj 02:35
kyrtap: Hejo Trivial
15 maj 02:46
Trivial: Cześć,
kyrtap. To był taki probe w celu sprawdzenia czy
asdf ciągle jest na forum
(nie wiem czy odpowiadać na jego pytanie).
15 maj 02:47
kyrtap: Pewnie że odpowiedz dowiem się czegoś nowego

( ps. już u mnie ptaszki za oknem śpiewają )
15 maj 02:50
jakubs: To jakieś nocne marki z tych ptaszków
15 maj 02:52
kyrtap: no może oglądają mnie przez okno i też pomyślały że nie będą spać
15 maj 02:54
asdf: siema!
15 maj 02:58
asdf: jakubs, obejrzyj sobie tą serie

Jest to wszystko do zrozumienia samemu (jak ja już to
zrozumialem to musi byc to proste...). Jakie bedziesz z tego miec korzysci: nudzić się na
pierwszym semestrze (nawte coś tam na drugim) − bedziesz mogl sie wtedy przylozyc do innych
rzeczy
15 maj 03:00
Trivial:
asdf, za wiele doświadczenia z C# nie mam, ale z moich obserwacji wynika, że:
1. Metody async wywoływane są w nowym wątku.
2. Użycie await uruchamia ten nowy wątek i usypia bieżący czekając aż metoda się zakończy.
3. Po zakończeniu obliczeń bieżący wątek kontynuuje z miejsca, gdzie było await.
15 maj 03:01
kyrtap: asdf będzie to proste nawet dla takiego człowieczka jak ja?
15 maj 03:01
jakubs: Taki mam zamiar oglądać te wykłady + zadanka ze zbiorku Krysicki−Włodarski tak aby to wszystko
pojąć. A Ty asdf studiujesz informatykę tak ?
15 maj 03:03
asdf: @kyrtap
nie wiem, nie siedze juz na tym forum tyle co kiedys. Szczerze − nie wiem ile umiesz

Jak
chcesz iść na studia to nikt nie mowil, ze bedzie łatwo − ale zrozumieć moze kazdy (ten
material), wystarczy troche samozaparcia

.
15 maj 03:04
asdf: tak
15 maj 03:04
asdf: @Trivial
Ok, zaraz napiszę przyklad
15 maj 03:05
kyrtap: Oki bo ja nie umiem tych rzeczy jeszcze ze studiów nic a nic, dlatego pytam
15 maj 03:05
asdf: @Trivial
moze juz troche pozno jest i nie dam rady wymyslec sensownego przykladu, bedziesz moze jutro

?
15 maj 03:08
asdf: @kyrtap
nie szkodzi, wszystko przed Tobą

Warto jedynie sobie przyswoic, ze:
− to, ze ktos sie dostal nie znaczy, ze sie utrzyma
− nie ma zmiłuj (czasem jest, ale warto byc ambitnym i jak wykladowca odpuszcza pewne rzeczy
to samemu dla siebie je przyswoic)
− studia są zaje***
15 maj 03:09
Trivial: Jutro może będę.
15 maj 03:10
kyrtap: Ok przyswoję sobie to
15 maj 03:11
Trivial: Lecę spać. Na razie!
15 maj 03:12
jakubs: Cześć
15 maj 03:13
kyrtap: Haj
15 maj 03:14
asdf: Cześć

Ja się jeszcze pobawie chwile na SQLu i też lulu

!
15 maj 03:17
kyrtap: Kurcze miałem całą pracę do 4 napisać a mam dopiero wstęp
15 maj 03:18
jakubs: Ja miałem czytać pracę, a oglądam te wykłady

SQL to coś z bazami danych tak ?
15 maj 03:21
kyrtap: Mój brat tego się uczył, tak coś z tym powiązane
15 maj 03:22
jakubs: Kiedyś jak robiłem stronkę, to było coś takiego tajemniczego MySQL czy coś.
Z wiki " strukturalny język zapytań używany do tworzenia, modyfikowania baz danych oraz do
umieszczania i pobierania danych z baz danych."
Czyli coś z bazami
15 maj 03:24
kyrtap: Ja lecę spać, bo teraz nic nie dam rady napisać. Dobranoc
15 maj 03:39
jakubs: Ja również uciekam. Hejka
15 maj 03:45
Trivial: Żaden z was nie dotrwał do czwartej! Przynajmniej nie ma postów z tej godziny.
15 maj 15:06
jakubs: Dzisiaj koniecznie trzeba będzie to naprawić
15 maj 15:08
kyrtap: Dobra dzisiaj poprawa będzie
15 maj 15:20
Marcin: Ja siedziałem do piątej, ale nie chciałem tutaj monologu prowadzić
15 maj 15:58
kyrtap: Marcin dobra dobra
15 maj 16:02
Hajtowy: Marcin jaki masz temat prezentacji maturalnej?

A tak poza tym to zdróweczko
15 maj 17:07
Marcin:
No zdróweczko, zdróweczko

Mój temat to: Motyw snu w literaturze. Dokonaj analizy i interpretacji wybranych tekstów
literackich różnych epok.
15 maj 17:11
Hajtowy:
To będziesz opowiadał ... Poszedłem wczoraj spać, śniło mi się to i to

a pan(i) egzaminator
powie Ci: świetnie! 20/20 , dziękuję dobranoc
15 maj 17:18
Marcin: Wpadnę na egzamin z flaszką − od razu mam 20/20
15 maj 17:19
kyrtap:
15 maj 17:21
jakubs: Jak z Tadziem wpadniesz to 30/20
15 maj 17:25
15 maj 17:28
Marcin: Jakbym miał Pana Tadeusza w bibliografii, to byłoby fajnie

"No to teraz podam kilka przykładów z Pana Tadeusza" − i wtedy wyciągnąłbym flaszkę
15 maj 17:29
kyrtap: Tylko ja tam mogę zrobić
15 maj 17:30
kyrtap: tak*
15 maj 17:30
15 maj 17:42
Trivial:
zombi, idea metod Monte Carol jest dość prosta.
Chcemy obliczyć prawdopodobieństwo zajścia warunku φ(x) na zbiorze A. Mając nieskończony ciąg
obiektów losowych (np. liczb, punktów, znaków, cokolwiek) losowanych ze zbioru A, szukane
prawdopodobieństwo można przybliżyć biorąc pierwsze N elementów tego ciągu i zliczając ile z
nich spełniają warunek φ. Powiedzmy że jest K elementów spełniających ten warunek.
Prawdopodobieństwo wynosi zatem w przybliżeniu:
Tutaj zapisane w formie kodu.
http://ideone.com/KenHkN
Powyższy program rozwiązuje zadanie z
https://matematykaszkolna.pl/forum/246790.html z losowaniem
trzech długości trójkąta. (15 kwi 23:34) → rozwiązanie (16 kwi 10:32).
Niestety na ideaone nie ma odpowiednich paczek i program się nie kompiluje.
15 maj 18:07
kyrtap: Trivial gdzie studiujesz ?
15 maj 18:08
Trivial: zombi, interesują Cię tylko linijki 5−9, które implementują ogólną metodę Monte Carlo dla
każdego typu a.
15 maj 18:08
Trivial: kyrtap, na Marsie.
15 maj 18:09
kyrtap: serio pytam
15 maj 18:09
kyrtap: Jeżeli na Marsie rzeczywiście to nie jestem zdziwiony
15 maj 18:10
15 maj 18:10
kyrtap: Matex na głowę upadłeś, weź poczytaj o tym i sam rozwiąż
15 maj 18:11
kyrtap: Przecież wyżej widzę że masz podany do tego przykład
15 maj 18:12
zombi: Dzięki
Trivial 
Obczajałem jeszcze jak wyznaczyć przybliżenie liczby π przy użyciu tej
metody, ciekawe
15 maj 18:18
kyrtap: zombi już po maturkach?
15 maj 18:20
Trivial:
zombi, losujesz punkty dwuwymiarowe ze zbioru [0,1]×[0,1]. Zliczasz ile z nich
spełnia φ((x,y)) = [x
2 + y
2 < 1]. Następnie obliczasz pole kwadratu [0,1]×[0,1] i pole
| | π | | π | |
ćwiartki koła jednostkowego, czyli |
| , a zatem |
| = p*P□ = p*1. Ostatecznie |
| | 4 | | 4 | |
15 maj 18:25
zombi: K to te punkty, które wpadły w to koło?
15 maj 18:27
Trivial: Tak − ich ilość.
15 maj 18:30
zombi: Same ciekawe rzeczy, ja to mógłbym już iść na studia.
15 maj 18:41
zombi: @kyrtap ustne mi zostały
15 maj 18:41
kyrtap: myślałem że już masz wakacje
15 maj 18:42
zombi: Miałem je już miesiąc przed maturami i mam cały czas
15 maj 18:47
kyrtap: Serio, to ładnie
15 maj 18:48