Marcin: Nie śpimy. Uczymy się
15 kwi 03:02
15 kwi 07:41
Draghan: XD O trzeciej? XD Serio? XD
15 kwi 09:43
Marcin: No serio. Trochę mi się poprzestawiało od kiedy nie chodzę do szkoły.
15 kwi 11:57
Draghan: Hehe

Znam to

To jest nawet dobre, jeśli w dzień nie za bardzo masz warunki do nauki, np.
młodsze rodzeństwo przeszkadza.
Ale naprawdę lepiej jest działać zgodnie z naturalnym cyklem dzień−aktywność; noc−spanie (7−8
godzin optymalnie)

Chyba, że chcesz być jak da Vinci
15 kwi 12:03
Marcin: Akurat warunki do nauki to mam dobre, ale nie chce być jak Vinci.

On spał cyklicznie
15 kwi 12:09
Draghan: Trzy drzemki na dobę to bardzo mu dobrze robiło na myślenie

Może warto próbować?

Gorzej,
jakby np. na maturze wypadał czas drzemki
15 kwi 12:25
Marcin: Próbowałem

Kiedyś nawet piłem kawę i szybko kładłem się spać, żeby obudzić się z 'powerem'

Chociaż w sumie i tak dużo snu nie potrzebuję, bo około 5 godzin
15 kwi 12:28
Trivial:
5 godzin? Litości...

Zdarza mi się spać nawet i po 3 godziny, ale normalnie potrzebuję
od siedmiu do ośmiu, żeby potem normalnie funkcjonować za dnia. Jak może wystarczyć 5 na
dłuższą metę? Chyba, że stosujesz jakieś lewe drzemki!
15 kwi 14:07
asdf: moj tryb: 4 godziny w nocy (od 3 do 7, jak na 10−tą to dluzej spie: 4−9),pozniej w dzien
odsypiam 2−3 godzinki(16−18 lub 16−19)
15 kwi 14:15
marek: ASDF, z tego co słyszałem nasz organizm najlepiej funkcjonuje rano, w południe ale po godzinie
20/21 nasz mózg działa słabiej. Więc lepiej chodzić wcześniej spać, rano wstać i uczyć się do
wieczora
15 kwi 14:21
PW: Może takie są wyniki badań na pewnej grupie ludzi. Mój mózg funkcjonuje najlepiej po 23:00
(takie przyzwyczajenie ze studiów, o tej godzinie wracało się do akademika i trzeba było coś
zrobić na jutro)
15 kwi 14:32
Draghan: Ja to jednak cenię sobie łóżko

Do technikum miałem 40 kilometrów autobusem, a do przystanku
3.5 km polną drogą

A jak lekcje zaczynały się na 7.10, trzeba było się ruszyć z łóżka o czwartej

W klasie
maturalnej jeszcze miałem przez kawałek czasu zajęcia dodatkowe z matmy (pozdrawiam moją
nauczycielkę

), to do domu wracało się o siódmej wieczorem i już absolutnie nic się nie
chciało

Dlatego teraz śpię, ile tylko mogę

Bo jeśli dostanę się na te moje studia, to może już
długo nie być okazji

A mi osobiście najlepiej uczyć się albo rano (tak od piątej do ósmej), albo wieczorem, po 21.
Ale tylko jak jestem wyspany
15 kwi 14:50
Marcin: Woow. Daleko. Podziwiam sie Draghan
15 kwi 16:37
Draghan: A to się podziwiaj

A ja będę podziwiał, jak się podziwiasz

Miałem do wyboru to, albo kiepskawy ogólniak nieopodal

I nie żałuję, chociaż z dyplomem technika i tak pracy nie znalazłem
15 kwi 20:41
Marcin: Nie wytyka się taki błędów, nieładnie!
15 kwi 20:42
Draghan: Przecież o żadnych błędach nie było mowy
15 kwi 20:44
Marcin: takich*!
15 kwi 20:44
Marcin: haah stwierdziłeś moje samouwielbienie. Rozumiem
15 kwi 20:44
nauczycielka: Ja potrzebuje spać dziennie 12 godzin
15 kwi 20:47
bezendu:
A ja wyrabiam się w 4 dziennie.
15 kwi 20:47
Marcin: Pół życia Ci przepada na sen, czaisz?
15 kwi 20:48
zawodus: Ja potrzebuje 14
15 kwi 20:51
Marcin: Zawodus wyrabia normę bezendu. W przyrodzie nic nie ginie
15 kwi 20:51
5-latek:
Draghan czesc

po studiach tez ludzie pracy nie znajduja (jeslli nie maja ukladow )
Ale to inny temat
Mam dla Ciebie rozwiniecie
Twierdzenia cosinusow
| | 1 | |
Otoz a2=b2+c2−2b*c *cosA = (b+c)2−4bc* cos2 |
| A = |
| | 2 | |
15 kwi 20:55
kyrtap: ja zamierzam nauczyć się fizyki w niecałe 3 tyg. życzcie mi powodzenia
15 kwi 21:07
bezendu:
@krypt nie da rady...
15 kwi 21:08
Marcin: powodzenia

To się obudziłeś
15 kwi 21:08
kyrtap: nie da rady wielu mi to mówiło
15 kwi 21:09
zawodus: Ja właśnie idę spać
15 kwi 21:09
bezendu:
Też zdaję fizykę ale uczę się od pierwszej klasy systematycznie.
15 kwi 21:09
kyrtap: ja jestem nie systematyczny, niedbały ale lubię wyzwania
15 kwi 21:10
Marcin: kyrtap się za to systematycznie nie uczy
15 kwi 21:12
kyrtap: dokładnie
15 kwi 21:12
kyrtap: hm... bezendu nie stawia na mnie abym zdał fizę
15 kwi 21:16
bezendu:
Fizyka jest trudniejsza od matmy, za dużo wzorów i teorii do ogarnięcia jak na 3 tygodnie
15 kwi 21:18
kyrtap: wiem ale czy ktoś mówi tu o zdaniu na 100 % ?
15 kwi 21:19
bezendu:
Nawet na 30 % mało czasu
15 kwi 21:20
52: Witam.
kyrtap a ile zamierzasz mieć ?
15 kwi 21:20
kyrtap: 50 %
15 kwi 21:21
52: To szczerze życzę powodzenia, jeśli masz na myśli rozszerzenie
15 kwi 21:22
kyrtap: yes of course
15 kwi 21:22
kyrtap: podzielę się wrażeniami po maturze dzięki Marcin za życzonka bye
15 kwi 21:27
WK: Ktoś sie wybiera na Politechnikę Krakowską/Śląską? ^^
15 kwi 21:45
Technik: Na pewno nie ja
15 kwi 21:46
Marcin: Ja się zastanawiam, ale nie wiem czy się dostanę
15 kwi 21:46
kyrtap: a jakie kierunki polecacie?
15 kwi 21:52
kyrtap: bo ja do teraz nie wiem co chce w życiu robić
15 kwi 21:52
Marcin: Nie tylko Ty. Z resztą wybór kierunku nie studia ≠ wybór tego co będziesz później robić w życiu
15 kwi 21:53
WK: mam ten sam problem.
Niby chce isc na automatyke i robotyke − ciekawy zawód ale nie mam najmniejszego pojęcia o
informatyce...
15 kwi 21:54
WK: Marcin Ty sie przejmujesz czy sie dostaniesz? Ogarniasz mate conajmniej na 85% z tego co widze
15 kwi 21:54
kyrtap: ja tak samo miałem 3 lata infę i u nas babka nic nie uczyła tylko siedziała na fejcie pozdro
15 kwi 21:55
WK: nie dostaniesz*
15 kwi 21:55
Technik:
Automatyka i robotyka to wspaniały kierunek ! Ja pisze w tym rok matematykę R żeby iść właśnie
na drugi kierunek. Informatyki(programowania) nauczysz się na studiach przez pierwszy semestr
cisną z tego ostro
15 kwi 21:55
kyrtap: Z matmą tak jak piszę roz. podobnie jak Marcin można sie dostać na jakieś konkretne studia?
15 kwi 21:55
kyrtap: oczywiście matmy nie uczę się od 3 tyg.
15 kwi 21:56
WK: no pewnie,że można... fizyka jest tylko wymagana do wrocławia
15 kwi 21:57
Muminek: pomoże ktoś.. ?
| | 2√5 | | tgα | |
jeśli kąt α jest ostry i sinα= |
| to wartość wyrażenia |
| jest równa? |
| | 5 | | cosα | |
15 kwi 21:58
kyrtap: serio? tak jak widzę to i Warszawie chyba jest wymagana a do Wawki mam najbliżej
15 kwi 21:58
kyrtap: bo do Olsztyna nie chcę
15 kwi 21:58
WK: Technik,myślisz,że wszystko jest do nauczenia?Nawet jak nigdy w zyciu sie tego nie robiło?
15 kwi 21:59
Technik:
Nie tylko również do WATu. I powiem Ci krypt, że nie dasz rady na 50% ja sam pisałem w tamtym
roku fizykę R miałem 90+ teraz studiuję fizykę i 3 tygodnie to zdecydowanie za mało. Dobre na
powtórkę nie na naukę.
15 kwi 21:59
Technik:
Na politechniki idą również ludzie po liceum którzy nie mieli przedmiotów zawodowych i dobrze
sobie radzą
15 kwi 22:01
kyrtap: ja to zdaję, mój wybór jak nie zdam chyba świat się nie zawali jeszcze mam matmę dla której 3
lata poświęciłem
15 kwi 22:01
Marcin: Według mnie jak napiszę rozszerzenie z matmy na 60% to się dostanę na informatykę na PK
15 kwi 22:01
WK: Napiszemy : )
Ja nie na informatyke więc sobie miejsc nie pozajmujemy
15 kwi 22:03
kyrtap: Nom wiecie ja z tą fizyką mam większe szanse
15 kwi 22:04
WK: Nie masz

Tam jest liczona podstawa normalnie a rozszerzenie razy 2
I tylko jeden przedmiot : )
15 kwi 22:05
kyrtap: serio ? to czyli z matmą mam jakieś szanse na studia?
15 kwi 22:05
WK: facet,pewnie ze masz. Mówimy tu o rozszerzonej oczywiscie.
15 kwi 22:08
kyrtap: no ja o tym mówię
15 kwi 22:09
WK: Co myślicie o kierunku Transport?
15 kwi 22:10
kyrtap: ja myślałem o elektrotechnice
15 kwi 22:12
Hajtowy: Ja myślę o tym jak tu się nauczyć prezentacji i to zdać
15 kwi 22:12
Marcin: Hajtowy w mojej szkole w tamtym roku wszyscy zdali ustną w polskiego. Cała szkoła
15 kwi 22:14
Hajtowy: Gratulacje! U mnie 1 osoba nie zdała

A teraz to może być różnie − prezentacji to ja nawet 1
z 3 stron nie umiem

Nie mówiąc o pisemnym −,−
15 kwi 22:15
Marcin: Ja swojej nawet jeszcze nie czytałem
15 kwi 22:16
WK: u mnie rok temu była akcja z angielskim ustnym,laska weszła i zaczeła mówic po niemiecku−poszli
po dyrektora i było tylko słychac − "MA ZDAĆ" .... dziękuje 31%
Tego sie nie da nie zdac,serio
15 kwi 22:16
Marcin: hahah

Może się bali że coś ją opętało skoro po niemiecku coś plecie
15 kwi 22:17
Hajtowy: Wszędzie szatana widzicie !
15 kwi 22:17
kyrtap: hahaha po niemiecku a może się pomylili nauczyciele i jej zły termin ustnej wpisali
15 kwi 22:18
Hajtowy: No to zdrówka i dobranoc
15 kwi 22:22
Marcin: Jakie dobranoc? Nie ma spania, uczymy się matmy
15 kwi 22:22
WK: szufla i do węgla! : )
15 kwi 22:23
kyrtap: i Fizyki halo ja tu jestem?
15 kwi 22:23
kyrtap:
15 kwi 22:23
Marcin: No dobra. Fizyki też
15 kwi 22:24
WK: Panowie czas do roboty!
15 kwi 22:25
kyrtap: Wake up

!
15 kwi 22:26
Draghan: XDDDDDDDD Opętało

Ja zadawałem maturkę z niemca i jakoś nic mnie nie opętało

Chociaż teraz i tak już nic
nie pamiętam, bo się zacząłem angielskiego uczyć − chociaż i tak bym się po polsku dogadał, bo
Polaków tu jak mrówków

Matur ustnych się nie bójcie, to taki pic na wodę

Co do programowania − ja niby miałem w szkole metodologię programowania. Niby. Bo nauczyciel
był tak genialny, że przepisując program z książki na tablicę robił w nim błędy i nie
wiedział, co jest grane

A jak ktoś zgłaszał, że mu nie działa coś, to podchodził, patrzył minutę w monitor, po czym
stwierdzał z niezachwianym spokojem: "ja nie wiem, co jest, pokombinuj coś" XD
Także programowania nauczyłem się sam. I reszty umiejętności również (w końcu technik
informatyk ze mnie, joł

). Bo jakbym uczył się tylko z lekcji, to bym niewiele umiał. A
tak, to wiem, że coś jednak potrafię

Tylko szkoda mi właśnie tego, że nie miałem matmy rozszerzonej

Przez to mam rok w plecy, bo
się za późno zacząłem tego uczyć

Ale widzę, że ja nikomu (z forum) miejsca nie będę zajmował, wszyscy gdzieś na południu chcą
się kształcić
Kyrtap, lepiej skupić się na jednym rozszerzeniu i napisać to w miarę porządnie, niż
napisać dwa rozszerzenia miernie. Naprawdę, uwierz mi

Wybierz to, w czym na tę chwilę
jesteś lepszy i szlifuj
WK, ja Ci mówię, że prawie wszystko jest do nauczenia i nie ma (prawie

) rzeczy
niewykonalnych

Tylko do niektórych spraw trzeba mieć rzeczywiście talent, np. do śpiewu.
| | 1 | |
Witaj, 5−latek  Powiedz mi jedną rzecz jeszcze, jako uzupełnienie... Co oznacza |
| A |
| | 2 | |
w tym wzorze? To jest połówka kąta, tak? Jako argument funkcji?
15 kwi 22:48
15 kwi 22:52
52: Wtrącę się wam w rozmowę, ale jak widzę, to jeśli zdam matme R na 80% i 45% fize R to do
Wrocławia mnie przyjmą ?
15 kwi 22:54
Maslanek: Weźcie jakieś bardziej optymsityczne wyniki

Na przykład matma 100%, fizyka 85%
15 kwi 22:57
52: ha ha

Z matmą to mogę liczyć optymistycznie, ale z fizyką to będę realistą...
15 kwi 22:58
Maslanek: Żałuję powoli, że podania nie zdążłem złożyć

, bo jestem coraz lepiej przygotowany xD
15 kwi 22:59
Draghan: Ja to bym chciał mieć matmę R na 80% ^^' To bym się dostał na pewno

Ale nie ma szans raczej. Analityczną na bank skopię, jak dadzą f−cję logarytmiczną albo jakieś
podobne wynalazki, to też będzie ciężko. Z geometrii płaskiej i przestrzennej też jestem w
stanie zepsuć

Ogólnie to tylko umiem w miarę wielomiany i trygonometrię

I
kombinatoryka mi czasami wyjdzie
15 kwi 23:07
Maslanek: Więcej wiary
15 kwi 23:09
52: Ja się boje wielomianów, prawdopodobieństwa i dowodów
15 kwi 23:10
kyrtap: czyli co mam pieprznąć to fizę w cholerę? ale mam przyjść chociaż na ten pisemny?
15 kwi 23:11
Draghan: Fizyka nauką bardzo ważną

Ale maturę sobie odpuść. Nie wiem, czy przyjść. Zależy, na ile
sobie cenisz swoje świadectwo maturalne i na ile jesteś w stanie napisać

Żeby nie było
wtopy, np. jakichś 10%
15 kwi 23:16
kyrtap: nie kumam bo potem jak się nie stawię to co mam napisane 0% czy jak?
15 kwi 23:20
Trivial: Wielomianów? No bez żartów.
15 kwi 23:21
jerey: własnie jak z tym jest? jezeli ktos sie nie stawi na egzamin z danego przedmiotu
(nieobowiązkowego) np jak w temacie wyzej kolega napisał fizyka rozszerzona?
15 kwi 23:23
Draghan: Jak się nie stawisz, to masz napisane "nie przystąpił"

Spójrz: jeśli napiszesz fizę na 50% i
matmę na 50%, a progi będą od 55, to co Ci da ta fiza? A jak napiszesz matmę na 60%...
15 kwi 23:23
ZKS:
Trivial daj im jakieś zadanko z wielomianów to zobaczą że nie ma się czego bać.
15 kwi 23:23
Marcin: Wielomiany są bardzo schematyczne. (patrząc na zadania z wcześniejszych matur). Ja też mam
problem w prawdopodobieństwem
15 kwi 23:24
ZKS:
Draghan przecież są brane pod uwagę dwa przedmioty + język. No chyba że coś się zmieniło.
15 kwi 23:25
jerey: Draghan a gdzie sie wybierasz i na co? jesli mozna wiedziec
15 kwi 23:25
52: Każdy ma jakieś słabości
15 kwi 23:26
Marcin: ZKS wszystko zależy od uczelni

na PK biorą pod uwagę tylko jeden przedmiot rozszerzony. (na
większość kierunków)
15 kwi 23:27
Trivial:
Wielomiany to darmowe punkty. Przykładowe zadanie − obliczyć wszystkie pierwiastki wielomianu:
w(x) = x6 − 14x4 + 49x2 − 36
15 kwi 23:27
kyrtap: matma coś czuje będzie schematyczna
15 kwi 23:29
Marcin: (x−3) (x−2) (x−1) (x+1) (x+2) (x+3) = 0
Jakby jeszcze dali Wolfram do pomocy, to zadanie na jedno kliknięcie, nie?
15 kwi 23:29
52: −1 i 1 ?
15 kwi 23:30
52: Ok, mam
15 kwi 23:32
ZKS:
To na PK biorą tylko jeden przedmiot i język?
15 kwi 23:33
Trivial:
A tutaj już ciekawsze zadanko:
Losujemy 3 odcinki o długościach z przedziału (0,1). Obliczyć prawdopodobieństwo tego, że da
się z nich utworzyć trójkąt.
15 kwi 23:34
razor: takich odcinków nie ma nieskończenie wiele?
15 kwi 23:37
Marcin: ZKS:
Na PK masz tak:
W = P albo 2R
I tyle

W
max=200
15 kwi 23:37
Trivial: razor, jest, ale to chyba w niczym nie przeszkadza.
15 kwi 23:38
Marcin: No i jakbym miał takie zadanie, to miałbym kilka punktów mniej na maturze
15 kwi 23:42
52: Bez przesady. Takie zadanie na maturze
15 kwi 23:43
Trivial:
Rozwiązanie jest proste, tylko chyba wymaga wykorzystania trójwymiarowego układu współrzędnych,
o czym wcześniej nie pomyślałem. Ktoś chce zobaczyć rozwiązanie?
15 kwi 23:47
Marcin: No podaj Trivial, podaj
15 kwi 23:48
52: Ja, poproszę.
15 kwi 23:48
ZKS:
To ja dam zadanko.
Niech f(x) = x
2 + 12x + 30. Rozwiązać równanie f(f(f(f(f(x))))) = 0.
15 kwi 23:49
Marcin: Ktoś to zadanie już tutaj dodawał
15 kwi 23:52
ZKS:
Dawno?
15 kwi 23:56
Marcin: W sumie chyba nie. Chociaż nie gwarantuję, że zostało rozwiązane.
15 kwi 23:58
ZKS:
Właśnie dałem żebyś sobie rozwiązał.
15 kwi 23:58
Marcin: Dobrze

Ale ogólnie to wolę zadania, które mogą mi się pojawić na maturze
16 kwi 00:01
ZKS:
Takie zadanie też może się pojawić skąd wiesz.
16 kwi 00:03
Marcin: Jak się pojawi coś podobnego, to Ci jakiś dobry alko postawię
16 kwi 00:04
ZKS:
Tylko że nie wiesz co piję.
16 kwi 00:05
Marcin: Ale już przynajmniej wiem że w ogóle pijesz

Jak coś to dasz pewnie znać
16 kwi 00:05
ZKS:
Nic nie mówiłem że pije.
16 kwi 00:08
Trivial:

Oznaczając długości przez x,y,z trójkąt da się zbudować gdy zachodzi nierówność trójkąta,
czyli:
y + z ≥ x
−x + y + z ≥ 0
z + x ≥ y →
x − y + z ≥ 0
x + y ≥ z
x + y − z ≥ 0
Rysujemy te trzy płaszczyzny w układzie współrzędnych. Wnętrze czerwonej bryły to obszar, w
| | 1 | |
którym zachodzą wszystkie 3 nierówności. Jej objętość wynosi na oko |
| objętości kostki. |
| | 4 | |
| | 1 | |
Zatem prawdopodobieństwo jest |
| . |
| | 4 | |
16 kwi 00:08
Marcin: "Tylko nie wiesz
co piję" − pisałem o alkoholu, więc co oznacza jaki alkohol, a nie czy w
ogóle
16 kwi 00:10
ZKS:
Pamiętam jak takie rzeczy się rysowało aby policzyć całki wielokrotne.
16 kwi 00:10
ZKS:
Oj tam oj tam.
16 kwi 00:11
Trivial: | | 1 | |
Hmm. Na drugie oko, to może jednak |
| .  Kto policzy? |
| | 3 | |
16 kwi 00:14
BoosterXS: Wybiera sie ktoś na SGH pany?
16 kwi 00:19
Marcin: | | 2√2*√2 | | 4 | | 1 | |
V= |
| = |
| = |
| . To przecież czworościan foremny. |
| | 12 | | 12 | | 3 | |
16 kwi 00:19
Trivial: | | 1 | |
No nie pasowała mi ta |
| od samego początku. |
| | 4 | |
16 kwi 00:30
Trivial:
| | 1 | |
Marcin, czyli policzyłeś tym samym, że prawdopodobieństwo jest |
| .  |
| | 3 | |
16 kwi 00:31
Marcin: No faktycznie
16 kwi 00:33
Trivial:

A jednak nie. Źle zaznaczyłem czerwoną figurę. W poprawionej wersji objętość jest:
| | | | | | 1 | | 1 | |
V = | − 3* | = 1 − 3* |
| = |
| . |
| | | | 6 | | 2 | |
Teraz się na pewno zgadza.
16 kwi 10:32
Draghan: ZKS − sposób przyjmowania kandydatów na uczelnię zależy właśnie od konkretnej uczelni. Na
przykład na PG, punkty ujednolicone są liczone na podstawie języka polskiego i obcego (tutaj
można uzyskać jakieś pojedyncze punkty, bo wyniki są mnożone przez części dziesiętne, albo
nawet setne, a dodatkowo jeszcze zależy od poziomu egzaminu) oraz przedmiotu głównego. Na
takie stricte techniczne kierunki można wybrać matematykę albo fizykę albo (informatykę /
chemię / biologię − zależnie od wydziału). Z czego podstawa liczona jest jako 0.6, a
rozszerzenie jako 1. Czyli 100% z podstawy jest równe 60% z rozszerzenia.
Podobnie liczy jeszcze kilka uczelni. Dlatego w sumie ważne jest, gdzie ewentualnie
kyrtap
chciałby się dostać. Powinien sprawdzić warunki liczenia punktów i na tej podstawie
zdecydować, co dalej robić z tą fizyką. W sumie, to powinien to zrobić dawno

A dasz jakąś wskazówkę do tego zadania z f(f(f(f(f(x))))) = 0?

Bo nie wiem, jak to ugryźć

Chyba, że to podchwytliwa sztuczka

Bo dany jest wzór
f(x), a zaraz potem mamy obliczyć
f(f(f(f(f(x))))) = 0, czyli x
2 + 12x + 30 = 0

Nie, to by było za proste

W każdym razie
f(x) = 0 jest spełnione dla x = −6−
√6 v x = −6+
√6.

Z
tego może wynikać, żeby teraz liczyć f(x), dla tych iksów. I co wychodzi, podstawiać dalej, aż
dojdziemy do tego najbardziej wewnętrznego f(x)...? Dobrze myślę?
Jerey − interesuje mnie informatyka na PG.
16 kwi 11:58
Draghan: 
Wróć.... Mamy podstawiać nie za iksy, tylko za igreki przecież...? Każde kolejne
rozwiązanie f(x), czyli każde iksy, które wyjdą, musimy podstawić jako igreki dla kolejnej
f(x)

Czy nie?
16 kwi 12:51
Trivial:
Po prostu rozwiązać f(x) = y dla dowolnego y. Potem tylko podstawiać i gotowe.

x
2 + 12x + 30 = y
(x+6)
2 = y + 6
x = −6 ±
√y + 6
x
1 = −6 ±
√6
x
2 = −6 ±
√±√6
x
3 = −6 ±
√±√±√6
x
4 = −6 ±
√±√±√±√6
x
5 = −6 ±
√±√±√±√±√6
Jeżeli interesują nas tylko rozwiązania rzeczywiste, to są zaledwie dwa.
x = −6 ± 6
1/32
16 kwi 14:18
Draghan: Yyyy... Pas

To ja wrócę może do "x − 2 = 2, oblicz x"
16 kwi 14:25
Trivial: Draghan, czemu pasujesz? Lękasz się?
16 kwi 14:27
Draghan: Nie lękam się

Po prostu zwątpiłem
16 kwi 14:40