pochodne
kalaaa: wyznacz przedziały monotoniczności funkcji f
f(x)=x+4/x
14 maj 18:39
Nieuchwytny: Narysuj funkcję:
14 maj 18:41
ICSP: f'(x) > 0 − funkcja rośnie
f'(x) < 0 − funkcja maleje
W czym może być tutaj problem ?
14 maj 18:42
kalaaa: w tym ze troche zle zapisałam to chwilka
f(x)=x + 4x
14 maj 18:49
kalaaa: teraz dobrze
14 maj 18:49
kalaaa: pomoże ktoś?
14 maj 18:59
Hajtowy: nie

sama zrób
14 maj 19:05
52: | | 4 | | x*x | | 4 | | x*x+4 | | x2+4 | |
x+ |
| = |
| + |
| = |
| = |
| |
| | x | | x | | x | | x | | x | |
14 maj 19:06
kalaaa: no iły jesteś Hejtowy po byku nie chcesz to nie pomagaj, ale po to jest to forum dla twojej
informacji, a ja Twojej łaski nie potrzebuję są inni którzy chętnie pomogą
14 maj 19:18
ZKZ: NO jesli nie potrafisz policzyc tak prostej pochodnej to co robisz na studiach
. A co zrobisz przy calkach jak nie potrafisz policzyc pochodnej ?
14 maj 20:24
kalaaa: jestem w drugiej liceum a nie na studiach
14 maj 20:33
zombi: A przerabialiście pochodne? Bo już są w programie.
14 maj 20:37
kalaaa: więc mnie nie obrażaj, ze nie umiem prostych rzeczy robić

nie życzę sobie tego

geniuszem
nie jestem więc prosze o pomoc
14 maj 20:37
kalaaa: tak przerabiam właśnie ale sobie nie radzę
14 maj 20:38
krystek: Zapisz pochodną , poprawię
14 maj 20:41
14 maj 20:42
ZKZ: Witaj
krystek Pozdrawiam
| | 4 | | 4 | |
f(x)=x+ |
| to f'(x)=1− |
| |
| | x | | x2 | |
14 maj 20:49
krystek: Witaj
ZKZ dziękuję za przesłaną melodię. Teraz będe z Wami , jak długo....?Nikt nie
wie.
14 maj 20:53
14 maj 21:09
5-latek:
14 maj 21:14
krystek: Dziękuję
ZKZ trafiłeś w 10−tkę . Pozdrawiam

. Mam pytanie (Ajtek?)
14 maj 21:35
kalaaa: jakoś sprubuję

f'(x)=−
4x2 + 1
14 maj 21:37
krystek: 20:49 ZKZ wyliczył Tobie.
14 maj 21:38
kalaaa: nie rozmawiam z nim akurat i nie obchodzi mnie co ma do powiedzenie do mnie i na mój temat
14 maj 21:49
jakubs: FOCH
14 maj 21:50
14 maj 21:53
kalaaa: nie poprostu ja nie życzę sobie, żeby ktoś się ze mnie napiepszał że nie umiem robić banalnych
rzeczy a rzekomo według ZKZ jestem na studich
14 maj 21:54
5-latek: Skoro sobie nie zyczysz
14 maj 22:09